Ion Iliescu: Crin Antonescu nu ar fi trebuit să intervină telefonic cu privire la imaginile cu Emil Boc dezbrăcat

Ion Iliescu: Crin Antonescu nu ar fi trebuit să intervină telefonic cu privire la imaginile cu Emil Boc dezbrăcat

„Nu ar fi trebuit să intervină telefonic”, spune fostul preşedinte Ion iliescu la gestul copreşedintelui USL, Crin Antonescu. Acesta a atras multe critici, după ce a intervenit într-o emisiune TV şi a comentat imaginile cu premierul Emil Boc surprins dezbrăcat într-un vestiar.

La emisiunea lui Robert Turcescu, liderul USL a declarat că regretă intervenţia pentru că a stârnit asemenea reacţii, dar nu regretă ce a spus. Surse din apropierea lui Crin Antonescu ne-au declarat că liderul liberal s-a sfătuit cu Dan Voiculescu înainte de intervenţia lui în emisiunea tabloid. Pe de altă parte, CNA va dezbate mâine în şedinţă subiectul, după ce pe adresa instituţiei au ajuns 9 sesizări.

„Nu trebuia”, a spus preşedintele de onoare al PSD, la atitudinea preşedintelui PNL, Crin Antonescu. De altfel şi acesta spune că dacă ar fi ştiut urmările ar fi fost mai înţelept să nu comenteze imaginile cu fostul premier Emil Boc.

Cu toate acestea, liderul liberal se apără și spune că nu a știu că se vor prezenta imagini cu fostul premier gol.

„Am fost sunat și invitat să particip, mi s-a spus că nu este una dintre emisiunile obișnuite. Nu mi s-a spus că se vor prezenta imagini cu Emil Boc în fundul gol. Când am intrat prin telefon am intrat pe publicitate, după ce m-am pomenit cu chestiunea respectivă am spus că este un lucru inacceptabil. Le-am spus producătorilor că așa ceva este inacceptabil și am spus după aceea că este o problemă, aceea care ține de securitatea unui demnitar care ar trebui să fie protejat de SPP. Nu m-am hilizit pe seama lui Emil Boc, nu am încurajat așa ceva”, a declarat președintele PNL.

Vezi AICI declarațiile lui Crin Antonescu.

Şi totuşi, intervenţia preşedintelui PNL este considerată o greşeală:

„Eu sunt un simplu jurnalist, şi am refuzat de plano această invitaţie, în timp ce copreşedintele USL; candidat la preşedinţia României acceptă această invitaţie şi mai mult decât atât, în clipa în care i se proiectează imaginile acelea, reacţia absolută, normală a lui Crin Antonescu era să spună: Încetaţi în secunda asta, vă somez să opriţi difuzarea acestui film şi să închidă telefonul. Ce s-a întâmplat în această emisiune de la Antena 1  este o consecinţă logică a degradării presei din România în ultimul deceniu”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Vezi AICI declarațiile lui Cristian Tudor Popescu.

Intervenţia televizată a lui Crin Antonescu a atras un comentariu deosebit de dur şi din partea europarlamentarului Cristian Preda, care, este ştiut, nu se numără printre susţinătorii lui Emil Boc.

„Nu mă asteptam ca un politican de vază ca Antonescu să accepte să participe la o emisiune în care erau prezentate fotografii care violau intimitatea fostului premier. E treaba USL dacă susţine sau nu un asemenea candidat în competiţia prezidentială. (…) Nu cred însă că după aceasta jignire adusă unei minime civilităţi, dl. Crin Antonescu mai poate revendica numele de liberal. Pentru Crin Antonescu, demnitatea umană e o vorbă goală.”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Trei organizaţii de presă au sancţionat decizia postului de televiziune Antena 1 de a difuza înregistrarea în care fostul premier Emil Boc este filmat în ipostaze nud, cu ajutorul unei camere ascunse.

Iliescu, despre declarațiile lui Antonescu legat de pozele cu Boc dezbrăcat

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15934').select();" id="embed_text_15934" />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe