Ion Moraru, Secretarul General al Guvernului, afaceri în sistemul educației cu fiul lui Vasile Blaga

Ion Moraru, Secretarul General al Guvernului, afaceri în sistemul educației cu fiul lui Vasile Blaga

Ion Moraru, Secretarul General al Guvernului, este acționarul unei afaceri „de familie” în care este implicat și fiul lui Vasile Blaga, Sebastian Blaga, scrie Enational.

Este vorba despre construcția și înființarea unei unități de elită, Liceul Teoretic Național, aflat în apropierea Pieței Victoria din București.

Asociații lui Morar sunt Ioan Hidegcuti, Sebastian Blaga, Mareș Valerian și Mihail Buldan. Afacerea s-a dezvoltat, luând naștere „Fundația pentru Educația Secolului XXI”, a cărei președintă este soția lui Ion Moraru, care a devenit ulterior și directoarea liceului privat.

Vicepresedinte este soția actualulului copreședinte liberal, Violett Margareta Blaga, în timp ce în conducere a prins un loc și fiica lui Ioan Hidelgcuti, Daniela Camelia Lascut.

ONG-ul condus de doamnele din familiile Moraru, Blaga și Hidelgcuti a reușit să obțină bani pentru construcția clădirii, după ce acționarii au împrumutat fiecare firma cu câte 113.000 de euro, după care au accesat un credit care a fost garantat și contragarantat de instituția condusă de Hidelgcuti, președintele Fondului Român de Contragarantare

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe