Israel pregătește trimiterea unui astronaut în spațiu anul viitor, al doilea din istoria țării

Israel pregătește trimiterea unui astronaut în spațiu anul viitor, al doilea din istoria țării
FOTO: Pixabay.com

Autoritățile din Israel au anunțat că vor trimite un astronaut în spaţiu anul viitor, al doilea din istoria țării, scrie i24news.

Israel va trimite un astronaut în spațiu în 2021

Mai exact, Eytan Stibbe, un fost pilot militar în vârstă de 62 de ani, urmează să decoleze până la sfârşitul anului 2021 într-o misiune ştiinţifică la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de preşedintele israelian Reuven Rivlin şi de Ran Livne, directorul general al Ramon Foundation, grupul care va coordona misiunea.

Stibbe va petrece aproximativ 200 de ore în spaţiu pentru a efectua o serie de experimente ştiinţifice şi medicale proiectate de cercetători israelieni.

Antrenamentul pentru misiunea în spațiu va începe în următoarele luni, iar cu aproximativ trei luni înainte de zbor, astronautul va începe o serie de antrenamente intensive în Statele Unite, Germania şi Rusia.

„Eytan Stibbe va zbura cu steagul albastru și alb pe uniforma sa, amintindu-ne că cerul nu mai este limita”, a scris președintele israelian pe Twitter.

Primul astronaut al Israelului, Ilan Ramon, şi-a pierdut viaţa într-un accident survenit la reintrarea navetei spaţiale Columbia în atmosfera terestră, în 2003, când toţi cei şapte membri ai echipajului au murit în explozie.

O rachetă Space X a decolat cu succes spre Stația Spațială Internațională

Compania de rachete Space X, deținută de magnatul Elon Musk,a lansat patru astronauți într-un zbor spre Stația Spațială Internațională. Noua capsulă Crew Dragon, pe care echipajul a numit-o Resilience, și-a început călătoria de 27 de ore către stația spațială, un laborator orbitant aflat la circa 400 de kilometri deasupra Pământului, în noaptea de duminică spre luni, de la Centrul Spațial Kenedy al NASA din Cape Canaveral, Florida, transmite Reuters.

Mike Hopkins și alți doi colegi de la NASA, pilotul misiunii Victor Glover și fizicianul Shannon Walker, fac parte din echipajul de pe Resilience. Lor li s-a alăturat astronautul japonez Soichi Noguchi, aflat la a treia călătorie în spațiu după ce a zburat anterior pe naveta SUA în 2005, respectiv pe Soyuz în 2009.

Amintim, un zbor-test al Space X Crew Dragon a avut loc în acest an, când doi astronauți au fost transportați spre și dinspre stația spațială, în ceea ce a fost prima misiune spațială umană a NASA lansată de pe solul SUA în ultimii nouă ani, în contextul în care programul de rachete spațiale a fost închis în 2011. În anii care au urmat, astronauții americani au fost nevoiți să plece pe orbită la bordul navei rusești Soyuz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:53 - Prima reacție a Kremlinului după retragerea lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din SUA. Dmitri Peskov a spus care este „prioritatea” Rusiei
23:35 - România a câștigat Campionatul European U20 Divizia B la baschet
23:14 - Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat la președinția SUA. Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris, principala favorită
22:51 - Ștefan Popescu, despre Kamala Harris: Un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Nu i s-a delegat niciun dosar important. Nu stă strălucit în sondaje (VIDEO)
22:32 - Un bărbat a murit în timpul unei drumeții în Masivul Vâlcan
22:13 - Liderul republican al Camerei Reprezentanților îi cere demisia lui Joe Biden. Mike Johnson: Perspectivele democraților nu sunt mai bune cu Kamala Harris
21:49 - Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială: Va rămâne de departe cel mai slab președinte din istoria țării noastre. Sistemul a făcut tot ce a putut pentru a-l proteja
21:34 - Claudiu Năsui, despre datoria publică a României: Întrebarea este dacă am ajuns la 54% din PIB și avem ce să arătăm. Datoria pentru pensii e total separată și e imensă (VIDEO)
21:01 - Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din SUA: „Este în interesul partidului meu și în al țării să fac un pas în spate” / A anunțat că o susține pe Kamala Harris
20:49 - Un copil a murit după ce i-a căzut o poartă de fotbal în cap, în județul Suceava