Jandarmii au împiedicat protestul magistraţilor de pe scările Curţii de Apel Bucureşti: Aceştia au invocat un ordin al conducerii instanţei (VIDEO)

Jandarmii au împiedicat protestul magistraţilor de pe scările Curţii de Apel Bucureşti: Aceştia au invocat un ordin al conducerii instanţei (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jandarmii au încercat luni seară să împiedice desfăşurarea unui nou protest al magistraţilor împotriva OUG 7. Invocând un ordin dat de conducerea Curţii de Apel Bucureşti, forţele de ordine nu au vrut să le permită magistraţilor să stea pe scările de la Palatul de Justiţie.

Cu toate acestea, ojudecătoare a rămas tot timpul pe treptele instituției, iar în cele din urmă ei i s-au alăturat și ceilalți judecători și procurori, care se mutaseră în colțul din stânga al clădirii, arată Hotnews.

„E spațiul juridic al instituției. Instituția vrea să se disocieze și să facă în altă parte”, a spus unul dintre jandarmi, întrebat de Rezistența TV de ce îi împiedică pe magistrați să protesteze.

Jandarmii au împiedicat protestul magistraţilor de pe scările Curţii de Apel Bucureşti

„Eu pur și simplu m-am așezat și asta este. Am înțeles că este un ordin al președintelui Curții de Apel București că nu avem voie să stăm pe treptele Curții. Nu mi-a fost arătat, dar aștept să îmi fie arătat”, a declarat judecătoarea Andreea Sârbu, de la Judecătoria Sectorului 1, conform filmării realizate de Rezistenţa TV.

Curtea de Apel Bucureşti este condusă de judecătoarea Elisabeta Roșu. Aceasta s-a mai delimitat și în trecut de protestele magistraților.

Urmăriți B1TV.ro și pe