Jurnalistul Albin Marinescu: Notarul implicat în frauda cu casele președintelui din Sibiu are legături și cu cazul primarului din Șelimbăr, iar judecătoarea care a decis în favoarea lui Iohannis a primit un schimb de terenuri (VIDEO)

Jurnalistul Albin Marinescu: Notarul implicat în frauda cu casele președintelui din Sibiu are legături și cu cazul primarului din Șelimbăr, iar judecătoarea care a decis în favoarea lui Iohannis a primit un schimb de terenuri (VIDEO)
Foto: realitatea.net

Jurnalistul Marius Albin Marinescu a vorbit, în cadrul emisiunii „România, acum”, despre cazul președintelui Klaus Iohannis care a pierdut, joi, o a doua casă în Sibiu, din cele șapte deținute.

„Klaus Iohannis avea șapte imobile. Unul a mai fost pierdut în 2005, tot prin documente false, anulate de instanță atunci. Al doilea proces, de ieri, trenează de 16 ani. Interesul a fost să se tergiverseze pentru ca familia Iohannis să obțină bani pe chirie pentru că la parter funcționează banca Raiffeisen”, a spus jurnalistul.

„E inadmisibil ca un proces să durezwe 16 ani. A fost retrimis de trei ori pentru rejudecare. S-a pierdut la Tribunal de două ori, s-a clasat, s-a trimis la judecare. Prin sentința dată ieri s-a confirmat sentința din mai 2014 a Tribunalului din Brașov. În sentință se spune că soții Iohannis nu au fost cumpărători de bună credință. S-au pierdut prin anularea unui certificat de moștenitori obținut prin modalități false”, a explicat acesta.

Totodată, Marinescu a dezvăluit că notarul care a scăpat prin NUP este implicat în toate retrocedările ilegale făcute în Sibiu, „Bucșa Radu Gabriel este implicat și în dosarul cu primarul de la Șelimbăr, Maricuța”.

În ceea ce privește judecătoarea Boca, aceasta „a judecat în favoarea lui Iohannis și a fost recompensată cu un schimb de terenuri favorabil dânsei. A primit un teren mult mai bine plasat și o suprafață mai mare decât ce s-a dat la schimb”.

„De 15 ani scriu de problemele acestor case sustrase de la statul român. Toată mașina de propagandă a domnului Iohannis spunea de mine că sunt nebun. Ieri s-a demonstrat că nu sunt nebun. Polițistul care a dat NUP a ajuns șeful IPJ Sibiu, iar procurorul a devenit prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, a conchis bărbatul.

Și un locatar al fostei vile a lui Klaus Iohannis, Adrian Antonescu, a precizat că „aceste procese au început în 1999. Am fost dat în judecată. În urma lor mi s-a anulat contractele de vânzare cumpărare. Familia Iohannis a fost parte din proces. Am început să facem cercetări pentru că au existat oameni care au cunoscut istoricul imobilelor. Am început să intentăm noi procese prin care contestăm calitatea de moștenitori și proprietari ai celor care ne dăduseră în judecată. Au început prin 2002. Acum putem fi mulțumiți de sentință pentru că s-a dezvăluit adevărul”.

Jurnalistul Albin Marinescu, despre procesul lui Iohannis în urma căruia a pierdut o casă în Sibiu

#DIRECT_ONE_rcsfuh#

Un locatar al vilei lui Iohannis, despre procesul fostului edil al Sibiului

#DIRECT_ONE_b9kzrq#

Urmăriți B1TV.ro și pe