Klaus Iohannis a semnat decretele: Ce legi a promulgat șeful statului

Klaus Iohannis a semnat decretele: Ce legi a promulgat șeful statului
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de promulgare a două acte normative, precum și un decret privin eliberarea din funcție a unui judecător de la Tribunalul Olt, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului a promulgat ”Legea pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2020 privind aprobarea cotizației anuale a României la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki – European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats – Hybrid CoE, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte (PL-x 116/24.03.2020)”, potrivit comunicatului Președinției.

Potrivit acestui act normativ echivalentul în lei al sumelor necesare plății cotizației anuale este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe, calculat pe baza cursului de schimb leu/euro în vigoare la data efectuării plății.

Președintele a promulgat și Decret privind Legea pentru modificarea Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară (PL-x 455/27.07.2020).

De asemenea, șeful statului a semnat decretul privind ”eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Olt a doamnei Marinela Georgescu – pensionare, la data de 18 martie 2021”.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)