Klaus Iohannis: Eroii neamului nostru sunt adevărate simboluri ale curajului și ale simțului datoriei. Adâncă recunoștință și prețuire pentru personalul medical care și-a pierdut viața în această teribilă pandemie de COVID-19 (VIDEO)

Klaus Iohannis: Eroii neamului nostru sunt adevărate simboluri ale curajului și ale simțului datoriei. Adâncă recunoștință și prețuire pentru personalul medical care și-a pierdut viața în această teribilă pandemie de COVID-19 (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, în discursul pe care l-a susținut la ceremoniile din Parcul Carol I din Capitală, cu ocazia Zilei Eroilor, despre sacrificiul militarilor care și-au dat viața ”pe câmpurile de luptă, pentru pământul românesc, pentru apărarea țării și întregirea neamului, pentru libertate, dreptate și democrație”.

Klaus Iohannis:Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei

”Prin devotamentul și jertfa lor neprețuită au fost apărate integritatea și libertatea țării și s-a afirmat demnitatea națională a României.

Eroii neamului nostru au fost și continuă să fie adevărate simboluri ale abnegației, ale curajului și ale simțului datoriei. Lăsând în urma lor lecția dăruirii de sine pentru idealul de a servi patria, ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generații și cele viitoare. Cea mai de preț moștenire este exemplul lor de credință în idealurile naționale, de tărie și patriotism.

Valorile și principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân și nouă repere de responsabilitate pentru a lăsa urmașilor noștri o Românie dezvoltată, ai cărei cetățeni trăiesc în unitate, prosperitate și solidaritate, o țară demnă și pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că România are, în prezent, ”o Armată modernă, capabilă să își îndeplinească misiunile conform angajamentelor pe care ni le-am asumat, alături de aliații noștri din cadrul NATO și împreună cu statele europene, pentru implementarea Politicii de Securitate și Apărare Comune a Uniunii”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Iohannis:Aducem astăzi un omagiu și militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operații

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat faptul că țara noastră este ”un veritabil furnizor de securitate în regiunea Mării Negre, un aliat și un partener credibil și puternic în NATO și în Uniunea Europeană, precum și în relația cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii”.

”Aducem astăzi un omagiu și militarilor români căzuți la datorie în teatrele de operații din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, precum și în misiunile derulate sub egida organizațiilor internaționale la care România este parte. Ei au luptat pentru a apăra interesele ţării noastre, demonstrând fermitatea angajamentelor României față de aliații şi partenerii săi externi şi faţă de valorile democraţiei”, a mai spus Klaus Iohannis.

Astfel, șeful statului a declarat că ”lecția de devotament, altruism, patriotism și spirit de sacrificiu pe care o reprezintă jertfa eroilor neamului românesc” ar trebui să inspire și generațiile viitoare.

”Ne exprimăm, totodată, adânca recunoștință și prețuire față de personalul medical care și-a pierdut viața în această teribilă pandemie de COVID-19, îndeplinindu-și profesia cu devotament față de români. Avem datoria de a menține vie memoria Eroilor Neamului și de a arăta că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme”, a mai spus Klaus Iohannis.