"Less Hate, More Speech – Tinerii se implică!" – 200 de elevi au învățat cum să recunoască hate speech-ul și cum să reacţioneze faţă de acesta atât în mediul online, cât şi în cel cel offline

"Less Hate, More Speech - Tinerii se implică!" - 200 de elevi au învățat cum să recunoască hate speech-ul și cum să reacţioneze faţă de acesta atât în mediul online, cât şi în cel cel offline

200 elevi din 10 școli gimnaziale și licee din București și din țară au învățat cum să recunoască hate speech-ul și cum să reacţioneze faţă de acesta atât în mediul online, cât şi în cel cel offline. Echipe de 20 de elevi, coordonate de câte un profesor, au participat la ateliere de educație non-formală și au organizat evenimente în comunitățile din care fac parte, vizând combaterea hate speech-ului.

4 reprezentanţi din fiecare echipă s-au întrecut apoi în cadrul unei Olimpiade pe tema proiectului, desfășurată sub forma unei tabere, între 15-18 aprilie la Tohanul Nou, lângă Bran.

Proiectul a beneficiat de o finanţare de 81,214.97 euro din care 73,064.13 euro (89,96%) reprezentând finanţare nerambursabilă din grantul SEE 2009-2014 şi 8,150.84 Euro (10.04%) – co-finanţare asigurată de MRC şi Asociaţia Educ.

Proiectul Less Hate, More Speech – Tinerii se implică! este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România . Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Povestea Less Hate, More Speech – Tinerii se implică!

PovesteaLess Hate, More Speech – Tinerii se implică!a început la inițiativa Median Research Centre(MRC)și a Asociației Educ și a implicat, în perioada martie 2015 – aprilie 2016, elevi și profesori coordonatori din 10 școli și licee, dar și conducerea acestora. Colegiul Dobrogea – Castelu,ColegiulNațional Costache Negruzzi – Iași,Colegiul Național George Coșbuc –București,LiceulTeoretic Marin Preda – Odorheiu Secuiesc,LiceulTeoretic Petru Rareș – Feldioara,ȘcoalaGimnazială Elina Basarab – Herăști,ȘcoalaGimnazialăGrozești – Grozești,ȘcoalaGimnazială Ion Jalea – Constanța,ȘcoalaGimnazială Nr. 77 –București, șiȘcoalaGimnazială Radu Vodă – Fetești sunt cele 10 școli care s-au alăturat demersului nostru de combatere a discursului instigator la ură.

A fost cu adevărat o muncă în care s-au implicat toți elevii și care a început cu găsirea numelui fiecărei echipe: Ad Rem, Zidul Insultelor, Câștigătorii, Prietenie, No Hate Team, Cavalerii Mesei Dialogului, Speak Out, Flower Power, Observatorii, Petru Rareș.

Adina Cristea(lucrător de tineret)și jurnaliștii Theodor Jumătate și Ionuț Iordache(de la Gazeta Sporturilor)au mers în cele 10 școli unde au susținut ateliere de educație non-formală. Am văzut împreună cum să recunoaștem hate speech-ul și cum îl putem combate, atât în mediul online, cât și în cel offline. Antrenați de echipa de proiect, elevii au organizat apoi propriile mini-evenimente în plan local,promovândcomunicareabazată pe toleranță și respect.

Cele 10 echipe și-au desemnat apoi reprezentanții – câte 4 din fiecare echipă – care, alăturide profesorul coordonator, au participat la o Olimpiadă pe tema proiectului. Competiția și distracția au fost la înălțime – la propriu și la figurat – în tabăra care a avut loc între 15-18 aprilie la Tohanul Nou, lângă Bran.

Proba decisivă pentru stabilirea câștigătorilor a fost campionatul de moderare a comentariilor online. Mai bine de 3 ore elevii au avut de recunoscut elemente de hate speech și de propus o metodă de acțiune asupra comentariilor reale (din păcate) primite de către jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor. Dincolo de premii și distracție, cel mai mare câștig a fost că ne-am descoperit pe noi înșine și că am aflat cât de mult(e) putem face împreună. Am învățat unii de la alții o mulțime de lecții valoroase. Și ne-am promis să ne implicăm în continuare, tot împreună, și în alte proiecte, la fel de frumoase. Pentru că povestea#‎LessHateMoreSpeech#‎TineriiSeImplicanu s-a terminat. Abiaîncepe!:)Te invităm și pe tine să faci parte din ea! Află mai multe despre noi pe site-ultineriiseimplica.openpolitics.ro

Proiectul Less Hate, More Speech – Tinerii se implică!, derulat de MRC – Median Research Centre (promotor) în parteneriat cu Asociaţia Educ şi implementat în perioada martie 2015 – aprilie 2016, a beneficiat de o finanţare de 81,214.97 euro din care 73,064.13 euro (89,96%) reprezentând finanţare nerambursabilă din grantul SEE 2009-2014 şi 8,150.84 Euro (10.04%) – co-finanţare asigurată de MRC şi Asociaţia Educ. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Tags:
Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)