Procurorul general interimar anunţă existenţa unui conflict între între Secţia Specială și Secția Judiciară: „Am cerut ambelor părţi un referat” (VIDEO)

Procurorul general interimar anunţă existenţa unui conflict între între Secţia Specială și Secția Judiciară: Am cerut ambelor părţi un referat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ George Calin

Bogdan Licu, procurorul general interimar al României, a susţinut, joi, că există un conflict de competență între Secția Specială și cea Judiciară a Parchetului General care porneşte de la retragerea unor apeluri de pe rolul instanței făcută de secţia specială de investigare a magistraţilor.

„Eu mă aflu într-un conflict de competenţă între procurorul de şedinţă şi SIIJ, care a retras apelul. Am cerut ambelor părţi un referat care să curprindă motivele şi voi decide mai departe”, a declarat Bogdan Licu, conform stiripesurse.ro.

Această declaraţie a fost făcută în contextul în care secţia specială a retras joi şi apelul în cazul judecătorului Damian Dolache, care a fost condamnat în martie în primă instanță la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru că fusese prins băut la volan.

Un alt scandal a fost cel când secţia specială a vrut să retragă apelul în dosarul lui Viorel Hrebenciuc, unde procurorul de caz a cerut sesizarea CCR, iar judecătorul a decis să amâne procesul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe