Lucian Bode anunță o captură-record de arme, la frontieră: 2.850 de pistoale noi cu glonț, ascunse într-un camion condus de un cetățean ucrainean (VIDEO)

Lucian Bode anunță o captură-record de arme, la frontieră: 2.850 de pistoale noi cu glonț, ascunse într-un camion condus de un cetățean ucrainean (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a susținut, joi, o declarație de presă în care a prezentat rezultatele activității structurilor MAI din ultima perioadă. Șeful MAI s-a referit astfel la recenta captură de 1,5 tone de heroină, cea mai mare din istoria României. De asemenea, Lucian Bode a anunțat că la începutul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră din Tulcea au făcut o captură-record de 2.850 de arme de foc.

Lucian Bode:Am avut o captură record de stupefiante, apoape 1,5 tone de heroină. Vorbim despre cea mai mare captură de heroină din istoria României

”Săptămâna trecută, am avut o captură record de stupefiante, apoape 1,5 tone de heroină. Vorbim despre cea mai mare captură de heroină din istoria României și a doua cea mai mare captură din Uniunea Europeană din ultimii ani. (…)

Principala misiune a structurilor MAI este aceea de a garanta siguranța cetățenilor și a comunităților din care facem parte. În ultima săptămână, am dispus lucrătorilor MAI să intensifice activitățile pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în prevenirea și combaterea fenomenului infracțional.

În ultimele trei zile, la nivel național, structurile MAI au desfășurat 3.264 de acțiuni, dintre care 43 de mare amploare. În cadrul acestora, au fost efectuate aproape 300 de percheziții domiciliare la persoane despre care existau informații că sunt implicate în comiterea infracțiunilor din sfera criminalității grave și organizate și au fost puse în aplicare 112 mandate de aducere.

În perioada de referință au fost depistați și reținuți 43 de urmăriți național sau internațional și au fost prinși în flagrant 349 de autori de infracțiuni.

De asemenea, au fost aplicate 29.048 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9,6 milioane de lei, și au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 2 milioane de lei”, a declarat Lucian Bode.

În ceea ce privește fenomenul migraționist, ministrul a precizat că ”Poliția de Frontieră a respins intrarea pe teritoriul României a 424 de migranți. Totodată, prin măsuri specifice la frontieră, s-a interzis intrarea în țară a 35 de tone de deșeuri”.

Lucian Bode anunță o captură-record de arme, la frontieră: 2.850 de pistoale noi cu glonț, ascunse într-un camion condus de un cetățean ucrainean

Bode:Structurile MAI au realizat o captură-record de arme de foc

Referitor la captura-record de arme de foc, Lucian Bode a precizat că acestea au fost descoperite într-un camion, fiind ascunse în 143 de cutii.

”Structurile MAI au realizat o captură-record de arme de foc, arme letale. Vorbim de 2.850 de pistoale noi cu glonț. Luni seara, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de trecere a frontierei Isaccea au depistat, ascunse într-un camion condus de un cetățean ucrainean cele 2.850 de pistoale cu glonț, calibru 4 și 4,5 mm. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire, obiecte de mobilier și diferite produse alimentare din Turcia pentru o societate Ucraina. (…) Dosarul penal este întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a mai spus Lucian Bode.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)