Lucian Bode: Dacă Pfizer își va relua contractul asumat la nivel european, sunt convins că vom atinge obiectivul ca până la sfârșitul lunii martie să fie peste 2,4 milioane de români vaccinați (VIDEO)

Lucian Bode: Dacă Pfizer își va relua contractul asumat la nivel european, sunt convins că vom atinge obiectivul ca până la sfârșitul lunii martie să fie peste 2,4 milioane de români vaccinați (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marți seară în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că dacă livrările de vaccin Pfizer/BioNTech se vor face conform planificării, România va putea să atingă obiectivul de a vaccina peste 2,4 milioane de persoane până la finalul lunii martie. Până atunci, însă, Bode a insistat că este important ca populația să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară.

Lucian Bode:Fac un apel către cetățeni, să nu lase garda jos, să continue să respecte toate măsurile de protecție sanitară

„Suntem la 447.000 de persoane vaccinate cu prima doză, 40.600 cu cea de-a doua doză de vaccin. 880.000 de persoane au fost înscrise în platformă. Într-adevăr, avem o problemă în ceea ce privește furnizarea vaccinului. Dacă lucrurile merg în direcția bună, în sensul că Pfizer își va relua contractul asumat la nivel european, sunt convins că noi ne vom atinge obiectivul ca până la sfârșitul lunii martie să fie peste 2,4 milioane de români vaccinați.

Fac un apel către cetățeni, să nu lase garda jos, să continue să respecte toate măsurile de protecție sanitară pentru că respectând măsurile și cu această campanie de vaccinare adusă la parametrii pe care ni-i dorim în cea de-a treia etapă, sunt convins că ne vom putea relua viața normală. Nu există altă cale. Eu am spus în momentul în care m-am vaccinat, cu toate că am contractat această boală și aveam anticorpi, am decis să mă vaccinez crezând în știință. Nu există altă soluție ca să scăpăm de această pandemie, cred că aceasta este soluția corectă și drumul cel bun pentru a ajunge la o viață normală”, a declarat Bode.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul a explicat și care este implicarea angajaților Ministerului Afacerilor Interne în campania națională de vaccinare anti-COVID-19.

„Noi suntem, o verigă importantă în procesul de implementare a măsurilor pentru desfășurarea campaniei de vaccinare pe teritoriul României. Noi suntem implicați logistic în asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, atât pe perioada transportului, cât și la centrele de vaccinare. Pe de altă parte, suntem implicați cu resurse umane de specialitate, personal medico-sanitar în activitatea de vaccinare. De asemenea, instituția Prefectului asigură conducerea operativă la nivelul fiecărui județ pe tot ce înseamnă centrele de vaccinare”, a mai spus Lucian Bode.

Valeriu Gheorghiță:Avem un deficit de 117.000 de doze de vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că România are, în acest moment, un deficit de 117.000 de doze de vaccin, motiv pentru care s-a luat decizia amânării cu o săptămână a vaccinării angajaților din domeniile esențiale.

„Avem un deficit de doze de 117.000.Acest deficit e generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am primit cu circa 51,3% mai puține doze decât trebuiau alocate – 93.340 de doze.

Soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea celor cu boli cronice sau a celor cu vârste peste 65 de ani și a celor din centrele de medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabile, va fi următoarea: din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1 – 35.304 persoane vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 9 februarie”, a explicat Valeriu Gheorghiță.