Lucian Bode, prima reacție oficială după accident: „Niciodată nu am fost preocupat de cum conduce angajatul SPP”

Lucian Bode, prima reacție oficială după accident: „Niciodată nu am fost preocupat de cum conduce angajatul SPP
Foto: gov.ro

Lucian Bode a oferit prima reacție în urma accidentului în care a fost implicat la începutul săptămânii, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 4 septembrie.

Ministrul Transporturilor a prezentat regrete și scuze pentru evenimentul în care a fost implicat. Totodată, el a menționat faptul că se afla pe bancheta din spate a autoturismului, că nu exista vreo grabă, lăsând de înțeles faptul că responsabilitatea aparține reprezentantului SPP.

„Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească semnalele acustice și luminoase. Șoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl va urma și în ducerea la destinație a demnitarului. În astfel de deplasări nu există ne grăbim, există doar ajungem în siguranță la destinație.

Niciodată nu am fost preocupat de cum conduce angajatul SPP, dintr-un motiv foarte simplu: până duminică au condus impecabil. În minutele dinaintea regretabilului incident, mă odihneam. Regret nespus acest incident, voi continua să mă deplasez dintr-un capăt al altuia al țării respectând regulile de circulație”, a declarat ministrul Transporturilor.

Cum s-a petrecut accidentul lui Lucian Bode

Accidentul a avut loc luni,pe drumul național care leagă Piteștiul de Râmnicu Vâlcea, în localitatea Dumbrăvești. Din imaginile surprinse de camera unui motociclist reiese faptul că mașina SPPa intrat în depășire, pe linie continuă, deplasându-se sute de metri pe contrasens, cu semnalele acustice pornite.

Autoturismul lui Lucian Bode s-a ciocnit frontal cu mașinaunor turiști din Polonia, care circulau regulamentar. Ambele autovehicule au fost grav avariate, iar mașina SPP s-a oprit în gard, potrivit imaginilor.