Ludovic Orban participă, sâmbătă, la o acțiune de împădurire, în Maramureș

Ludovic Orban participă, sâmbătă, la o acțiune de împădurire, în Maramureș
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, ia parte, sâmbătă, la o acţiune de plantare de puieţi, la Şomcuta Mare,judeţul Maramureş. Lideul PNLva vizita și sediile companiei Universal Alloy Corporation din Dumbrăviţa şi Tăuţii Măgherăuş, firmă care produce subansamble pentru aeronave Airbus şi Boeing.

Consiliul Judeţean Maramureş, în parteneriat cu Direcţia Silvică Maramureş – Romsilva, organizează acţiunea „Împădurim Maramureşul”, care are loc sâmbătă, la Ocolul Silvic Şomcuta Mare.

Vor fi plantați în jur de5.000 de puieţi de stejar şi 1.000 de paltin, pe o suprafaţă de 1 hectar de teren, informează CJ Maramureş.

„Este foarte important să organizăm astfel de acţiuni cât mai des în perioadele prielnice pentru plantarea puieţilor. Ne dorim să dăm un exemplu pozitiv şi să contribuim activ la fenomenul de împădurire a judeţului nostru (…). Colegii mei au răspuns afirmativ invitaţiei mele şi mă bucur că există deschidere la nivelul instituţiei cu privire la astfel de acţiuni, care vizează protejarea naturii şi creşterea suprafeţelor împădurite din judeţ. Totodată, am demarat o analiză a terenurilor degradate din judeţul Maramureş, iar odată ce vom avea toate informaţiile, vom identifica fondurile necesare pentru a împăduri aceste terenuri”, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele CJ Maramureş, potrivut news.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe