MagicHOME. Părinții copiilor bolnavi de cancer locuiesc pe un scaun: Mesajul emoționant al tatălui unui tânăr, victimă a incendiului din Colectiv

MagicHOME. Părinții copiilor bolnavi de cancer locuiesc pe un scaun: Mesajul emoționant al tatălui unui tânăr, victimă a incendiului din Colectiv
Foto: pentrumagichome.ro

Vestea că un copil suferă de cancer schimbă complet destinele a mii de familii. Când un copil se îmbolnăvește, ajunge să petreacă luni întregi pe un pat de spital, supravegheat de unul dintre părinți care își duce astfel viața de zi cu zi pe scaunul aflat lângă patul copilului.

Pornind de la aceste drame, voluntarii fundației MagiCamp și-au propus să construiască, în apropierea spitalului Fundeni din Bucureşti, o casă în care părinții copiilor care se luptă cu această boală cumplită să poată să se odihnească, să facă o baie sau să mănânce pentru a se putea întoarce apoi alături de cei mici.
Acesta va fi noul Magic Home, o clădire de 700 de mp în care îşi vor găsi refugiul zilnic 30 de părinţi.

Pentru ca Magic Home să devină realitate toţi cei care doresc să ajute pot trimite un SMS cu textul MAGIC la numărul 8844 sau pot dona în conturile de pe pagina Pentru Magic HOME.

Tot acolo cei care doresc să participe la campanie, se pot programa pentru a sta câteva clipe pe scaunul rezistenţei, aflat în galeria GALATECA, din București.

Rând pe rând, zeci de oameni s-au așezat pe acest scaun în semn de sprijin față de părinții care trec printr-o astfel de dramă. Oameni simpli sau vedete vor ocupa în permanență acest scaun până când se vor strânge 100.000 de sms-uri pentru MagicHOME. La ora transmiterii acestei știri au fost date peste 51.200 de sms-uri, potrivit site-uluipentrumagichome.ro.

Unul dintre cei care au stat pe scaunul rezistenței este și Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru, care și-a pierdut viața în urma tragediei din Colectiv.Ulterior, bărbatul a scris un mesaj sfâșietor pe pagina sa de Facebook: ”Intr-o zi de noiembrie, cu doi ani in urma, mi-am promis ca o sa fac tot posibilul sa nu ma mai asez vreodata pe un scaun, in vreun spital.

I-am povestit atunci lui Alexandru, in soapta, si eu si mama lui, pana cand a adormit si-a primit aripi.

Aseara m-am asezat totusi, din nou, pe un astfel de scaun, langa un pat de spital. Am facut asta pentru ca stiu ce inseamna sa stai pe scaunul acela, scaunul dragostei, dar si al suferintei si al fricii.

In numele lui Alexandru m-am asezat din nou pe scaun, pentru ca alti parinti sa poata duce lupta pentru viata copiilor lor mai demn, ajutati de oameni buni.
Alex, stiam ca si in seara asta o sa fie aproape de mine oameni care au stat langa noi si in timpul luptei noastre pentru viata ta – Vlad, Melania si Monica.

Nu stiam insa ca o sa las locul pe scaunul dragostei de oameni fetitei-medic care te-a vegheat in momente grele, cea care ti-a spus in ultimele clipe in care ai privit lumea asta constient "nu-ti fie frica, mama si tata sunt cu tine!"

Iulia a venit sa fie si acum langa noi, langa fotografia ta de data asta.

In numele tau, Alexandru, m-am asezat pe un scaun de spital, intr-o vitrina, am lasat suferinta pe care incerc zi de zi sa o ascund, la vedere. Pentru alti parinti, pentru ca nici ei sa nu lupte singuri. Pentru ca forta magica a binelui sa atinga cat mai multe persoane, atunci cand au nevoie de ajutor. Pentru MagicHome. Alex, mama si tata sunt cu tine, oriunde te-ai afla!”.

Mihai Șora, Horațiu Mălăele, Andreea Esca, Antonia, Cabral, Emilia Șercan sau Pavel Bartoș sunt doar câteva dintre persoanele publice care au stat în ultimele zile pe scaunul rezistenței.

Urmăriți B1TV.ro și pe