Maior: Nu a existat niciun acord între SRI şi NSA pe activităţi de interceptare a comunicaţiilor

Maior: Nu a existat niciun acord între SRI şi NSA pe activităţi de interceptare a comunicaţiilor

Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, la Parlament, că nu a existat niciun acord, protocol sau înţelegere secretă între SRI şi NSA, pe activităţi de interceptare a comunicaţiilor pe teritoriul României.

„Am ţinut să fac anumite precizări, şi la nivel informativ, către principalii decidenţi în stat, principalii beneficiari ai Serviciului, preşedinte şi premier. Nu a existat niciun acord sau protocol sau înţelegere secretă între SRI ca autoritate naţională în domeniul cercetării comunicaţiilor şi NSA, pe activităţi de interceptare, pe fluxul de interceptare a comunicaţiilor sau a altor sisteme de comunicare, dincolo de cele clasice, pe teritoriul României”, a declarat şeful SRI.

„Nu deţinem nicio informaţie, şi pe baza propriilor investigaţii, că pe teritoriul României ar fi avut loc asemenea acţiuni, desfăşurate în mod unilateral de aceste organizaţii din Statele Unite”, a mai menţionat Maior, adăugând că aceste precizări sunt importante pentru că interesează opinia publică.

Maior: Nu a existat niciun acord cu NSA de interceptare a comunicațiilor

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)