Masca trebuie purtată inclusiv la orele de sport. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Este cerința celor din domeniul sănătății

Masca trebuie purtată inclusiv la orele de sport. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Este cerința celor din domeniul sănătății
foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că masca de protecție sanitară trebuie purtată inclusiv la orele de educație fizică, precizând că „ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătății”.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că masca trebuie purtată inclusiv la orele de sport

„Este cerința celor din domeniul sănătății (n.red. – ca orele de educație fizică din școli) să se desfășoare cu mască, pentru a preveni răspândirea virusului”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Realitatea Plus, potrivit Libertatea.

Regulile de siguranță sanitară în școli au fost stabilite printr-un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății, „care a încercat să acopere toate situațiile posibile și să fie foarte clar”.

„Multă lume s-a întrebat de ce a durat atât de mult timp negocierea. Am plecat de la un draft de peste 60 de pagini și am ajuns la un ordin de ministru la mai puțin de un sfert față de varianta inițială, care a încercat să acopere toate situațiile posibile și să fie foarte clar”, a explicat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu spune că unul dintre subiecte a vizat purtarea măștii la orele de sport.

„Pe parcursul discuțiilor, unul dintre subiecte a fost dacă elevii sunt sau nu obligați să poarte mască la orele de sport. Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătății și, punând în balanță și plus, și minus, a reieșit că există obligativitatea purtării măștii inclusiv la orele de educație fizică”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Florin Cîțu: „Depinde de noi toți să avem un an școlar fără probleme”

O mare parte din școli s-au redeschis, de luni, 8 februarie, pe baza celor trei scenarii de desfășurare a activității didactice. Prim-ministrulFlorin Cîțu a făcut mai multe declarații în acest context și le-a recomandat părinților să țină copiii acasă atunci când prezintă simptome. Totodată, premierul a făcut apel către profesori să se vaccineze împotriva COVID-19, spunând că „eimportant pentru sănătatea lor, a copiilor și a tuturor”.

„După multe luni, copiii merg din nou la școală după cele trei scenarii, dar cu multe restricții. Suntem atenți cum evoluează situația. E important să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să păstrăm distanțarea socială. E important să urmărim mesajele care vin zilnic de la Ministerul Educației și al Sănătății. Depinde de noi toți să avem un an școlar fără probleme.Fac apel către părinți: când vedem simptome la copii ca de gripă, e recomandat să rămână acasă. Vom depune toate eforturile și vom monitoriza școlilor, dar fără implicarea părinților acest lucru nu se poate face. Fac apel către profesori să se vaccineze. E important pentru sănătatea lor, a copiilor și a tuturor. E important să avem un an școlar fără probleme”,a declarat prim-ministrul.