Medic de la Institutul „Parhon”, despre o pacientă recalcitrantă infectată cu COVID-19: ”De ce să considerăm că sistemul de sănătate nu este exact ce merităm?”

Medic de la Institutul „Parhon”, despre o pacientă recalcitrantă infectată cu COVID-19: ''De ce să considerăm că sistemul de sănătate nu este exact ce merităm?''
foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Medicul Constantin Cucu, de la Institutul de Endocrinologie ”C.I. Parhon” din Capitală precizează, într-o postare pe Facebook, cum o pacientă care avea SARS-COV-2 a făcut scandal în spital, după ce a refuzat să stea singură în salon, să poarte mască, a cerut să fumeze, a aruncat cu obiecte și a amenințat cu bătaia. 

„Una dintre paciente, care a fost descoperită ca având  SARS-COV-2 refuza cu beligeranţă cele câteva abuzuri medicale, la care urma a fi supusă. Acela de a fi izolată singură în cameră. Acela de a i se cere să poarte mască. Acela de a i se interzice fumatul când ea, de fapt, avea chef să fumeze. Acela de a i se cere să accepte carantinarea, deplasarea controlată, protejarea celor din jur. 

Doamna nu era de acord cu nimic din toate acestea şi, de fapt, toată lumea s-a prins că ea, de fapt,se lupta cu sistemul. Cu medicii criminali. Cu eticheta asta de Covrig, care nu există. Cu riscul de a fi legată şi omorâtă în ATI. Aşa cum a văzut toată lumea cu QI din 2 cifre la televizor”, a scris, luni, doctorul Constantin Cucu pe reţeaua de socializare.

„În panarama creată, bineînţeles că medicul de gardă al nostru a fost prins într-un colţ, presat pe de o parte de legile, regulamentele şi protocoalele noastre de a nu permite pacientei să plece hai hui cu boala în gât şi, pe de altă parte, de ameninţările pacientei că dacă nu i se face pe plac va chema clanul de acasă să dea la oase. Pacienta a continuat să arunce cu chestii, să ameninţe cu bătaia, să fumeze în salon, să strige că nu i se dă să mănânce, apoi, după ce a venit mâncare că nu i se dă să bea, apoi când a venit şi apa, că nu i se dă scrumieră”, a adăugat Cucu.

 

Medic: Poliţia iniţial a închis telefonul cu cuvinte puţin amabile la adresa doctoriţei

 

„Poliţia iniţial a închis telefonul cu cuvinte puţin amabile la adresa doctoriţei. Cazul Caracal a arătat de mult de fapt cât de mult te poţi baza pe poliţie. Abia ulterior , chemat cu insistenţe, a venit un prim echipaj, care a făcut proces verbal medicului, fără să abordeze zurbagia. În fine de-abia al doilea echipaj a intrat, echipat corespunzător, la pacientă ca să o calmeze. Televiziunile nu au fost chemate de doamna doctor. Oricum nu ar fi venit să fie poluate cu realitate. Şi nici Şoşoacă nu a apărut în noapte, să se îmbrâncească cu portarii, cum mai face ea, ca orice demnitar care se respectă”, mai scrie Constantin Cucu.

„Când stai şi asculţi zgomotul de fond de pe FB, din mass media, realizezi că lucrurile s-au pervertit imens. Că oameni din ce în ce mai mulţi umblă convinşi de faptul că medicii sunt inamici, plătiţi să le facă felul, care nu merită respect, consideraţie sau măcar prezumţia de bune intenţii. Genul acesta de mesaj este cu particularitate greu de gestionat de analfabetul funcţional, de Gîgă Auristul, care se uită cu ochişorii căscaţi la ce bine le zice Doamna Diana la medici, după care simte nevoia să procedeze la fel. Şi din păcate mesajele tip Şoşoacă la astfel de analfabeţi, mai mult sau mai puţin funcţionali, ajunge. (…) Nimănui nu i se pare că problema asta merită o emisiune. (…) Nici o instituţie a statului nu amendează pe genul acesta de ticăloşi. Nici DSP, nici poliţia, nimeni. În context deci de ce să considerăm că sistemul de sănătate nu este exact ce merităm?”, adaugă Cucu.

El mai spune că „a fost nevoie de 6 ore de intervenţii, milogeală şi trai periculos ca un incident, care nu ar fi avut loc dacă Şoşoacă nu ar fi existat, să fie rezolvat”.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)