Medicul Beatrice Mahler: Nu există o afecțiune respiratorie care să aibă contraindicația de a purta mască. Toți pacienții care au afecțiuni respiratorii sau cardiace au recomandare de mască de protecție

Medicul Beatrice Mahler: Nu există o afecțiune respiratorie care să aibă contraindicația de a purta mască. Toți pacienții care au afecțiuni respiratorii sau cardiace au recomandare de mască de protecție

Beatrice Mahler,managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a vorbit, marți, în timpul unei intervenții telefonice în platoul B1 TV despre pacineții care refuză să poarte masca de protecție, acuzând anumite afecțiuni care i-ar împiedica să respire normal, dacă o poartă.

Medicul a explicat că nu există afecțiuni respiratorii care să aibe printre contraindicații purtarea măștii, din contră, în cazul celor care au astfelprobleme, chiar este recomandată purtarea măștii pentru protecție suplimentară.

„Nu există o afecțiune respiratoriecare să aibă contraindicația de a purta masca, atunci cândaceasta protejează starea de sănătate. E adevărat că sunt afecțiunicronice care induc scăderea capacității pulmonare, dar pentru acești pacienți, necesitatea de oxigen este de lungă durată. Sunt paciențicare au nevoie de oxigenoterapie 15 ore pe zi. Această oxigenoterapiese realizează la domiciliu și sunt și dispozitive pe care le pot lua cu cei pe stradă, dar masca trebuie pusă peste canula nazală, carea sigura un nivel de oxigen care să le permită activitatea zilnică. Din punctulmeu de vedere, fiind categorii la risc, toți pacienții careau afecțiuniasociate, respiratorii sau cardiace au recomandare de mască de protecție.

Masca este un filtru suplimentar, față de alergenii care altfelar ajunge direct in cavitatea nazală. În aceastătoamnă numărul de paciențicu acutizări ale astmului bronșic sau rinitealergicea fost mult mai mic, tocmai prin masurileimplementate pentru a opri răspândirea virusului SARS-COV-2.

Acceptarea măștiia fost un moment extrem de dificil, peste care marea majoritatea autrecut atunci cândau înțelesutilitatea, beneficiile. E adevărat că este dificil să schimbi un obicei, să stai cu masca pe fata mai ales cânde foarte cald sau cândtemperaturae scăzută si apare condensul, dar cândo persoană înțelege beneficiile, schimbarea e mult mai ușor de făcut”, a explicat Beatrice Mahler.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe