Medicul Emilian Imbri: ”Indiferent ce schimbăm, se produce accident când consumatorii sunt peste ce suportă o instalație nou-nouță”

Medicul Emilian Imbri: ''Indiferent ce schimbăm, se produce accident când consumatorii sunt peste ce suportă o instalație nou-nouță''
Foto: ASSMB

Managerul Spitalului”Victor Babeș” din București,Emilian Imbria precizat, la DigiFM,că instalațiile electrice din multe spitalelor nu fac față consumului necesar pentru a alimentaaparatura medicală.

Acesta a vorbit despre un momentul când instalația electrică din Spitalul Victor Babeș, cu toate că era schimbată recent, nu a făcut fațăalimentării unui tomograf nou.

„Încercăm să nu supraîncarcăm circuitele. Și zicem asta nu în ideea în care nu știm ce se întâmplă. S-au făcut controale, evaluări și s-au dat recomandări după (incendiul de la) Piatra Neamț și avem toate hârtiile care spun că în Spitalul „Victor Babeș”, deși este un spital vechi, avem circuitele care suportă consumatorii respectivi. Dar consumatori erau cei care funcționau în momentul evaluării, dar având nevoie și punând în funcțiune tomograful pe care l-am primit și care funcționează de câteva luni bune aici, doctorii au simțit miros de ars. Atunci am oprit tomograful. A stat două săptămâni oprit pentru că au venit echipe de specialiști și au constatat că e o supraîncărcare cu tomograful ăsta și am schimbat tabloul electric”, a spus dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”.

„Indiferent ce schimbăm și cât, ne-au atenționat cei care au fost aici, că dacă consumatorii sunt peste ceea ce suportă chiar o instalație nou-nouță, atunci se va produce accidentul. Ce înseamnă să schimbi tot? Să schimbi tot, să calibrezi și să aduci curentul necesar, să pui mai multe tablouri electrice, fiecare pavilion să aibă propriul tablou electric, ceea ce nu are acest spital, dar va avea. Dacă focul pornește de la un chibrit și se aprinde un cearșaf, acolo sunt măștile de oxigen, tuburi, nu se aprinde nimic instant, dar în câteva minute se aprinde tot ce este inflamabil. Nu vă puteți imagina cât de inflamabile sunt hainele noastre de protecție, cearșaful de unică folosință… dacă s-a aprins așa ceva, focul pornește, e întreținut de oxigen, sigur că totul se aprinde și poate să și explodeze”, mai spune acesta.

Șase pacienți au murit într-un incendiu izbucnit la spitalul ”Matei Balș” din București

Reamintim că unincendiu a izbucnit, vineri dimineață, la o clădire a Spitalului ”Matei Balș” din Capitală, în care erau tratați pacienți cu coronavirus. Șasepacienți au decedat. Zeci de bolnavi au fost transferați la alte unități medicale din București.

Procuroriiau deschis un dosar penalin rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Fiica unei paciente internate cu COVID-19 la spitalul ”Matei Balș”, a susținut, pentru B1 TV, că în saloanenu erau condiții potrivitepentru pacienți și că, săptămâna trecută, cu acordul medicilor, i-a adus mamei sale o aerotermă, căci era foarte frig. În schimb, Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan,a declaratcă în ultima săptămână nu au fost probleme cu căldura.

Audierile cadrelor medicale au început deja.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS)a transmiscă vineri dimineață s-au întregistrat10 apeluri la 112, careanunţau incendiul de la Institutul ”Matei Balş”. Primul telefon a fost dat la ora05:04, iar apeluri au curs mai mult deo oră.