Ministerul Finanţelor SUA: Mişu Negrițoiu a încălcat embargoul american, falsificând documente bancare

Ministerul Finanţelor SUA: Mişu Negrițoiu a încălcat embargoul american, falsificând documente bancare
Foto: B1 TV

Mișu Negrițoiu, fost director ING România, ar fi încuviințat o tranzacție ilegală, care încălca la acel moment embargoul economic impus de SUA Iranului, susține Realitatea TV.

Potrivit sursei citate, ING România a jucat un rol esențial ca bancă de tranzit pentru un transfer ilegal de bani prin care o bancă iraniană a achiziționat un motor de avion pentru compania aeriană Iran Air. Motorul era produs în SUA, astfel că achiziționarea lui de către o entitate din Iran încălca flagrant embargoul.

Se pare că aceasta nu este singura abatere a ING. Banca a făcut tranzacții și cu alte piețe supuse embargoului – Cuba, Myanmar, Coreea de Nord, Sudan, Siria – și a falsificat documentele bancare pentru a ascunde originea americană a motorului și destinația lui – piața iraniană.

Tranzacția via ING România din 2003-2004, girată de Mișu Negrițoiu, a încălcat codul penal american, afirmă OFAC, un soi de FBI al Ministerului american de Finanțe care se asigură că embargoul impus de SUA pe diverse piețe este respectat.

Potrivit unor surse citate de Ralitatea TV, actualul șef al ASF se află pe lista neagră a Departamentului de Stat american și ar putea primi interdicție de a intra în SUA pentru o perioadă de timp ca urmare a acestui delict.

 

  

Tags: