Ministrul Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de educație sexuală pentru copii, dar și de educație parentală” (VIDEO)

Ministrul Sorin Cîmpeanu: „Este nevoie de educație sexuală pentru copii, dar și de educație parentală (VIDEO)
Foto: Sorin Cîmpeanu / Facebook

Ministrul Sorin Cîmpeanu susține introducerea educației sexuale în programa școlară. Reacția oficialului Guvernului a venit în contextul unui scandal major în societatea românească, legat de această măsură.

„Sepoate realiza cu înțelepciune și cunoscând realitățile. Oînvățătoare din Sibiu mi-a spus cum se întâmplălucrurile în acel mediu. Mai toți elevii pe care-i are, dorm în aceeași camerăcu toți frații și părinții, unde se întâmplătoate lucrurile. Acolo avem acele mame extrem de tinere. Eo lipsăde educație sexualăîn rândul părinților și copiilor (…) Enevoie de educație sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru B1 TV, în cadrul emisiunii „Actualitatea Românească”, moderată de către Tudor Mușat.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, sceptic cu privire la eficiența opționalului de educațiesanitară

De asemenea, ministrul PNL a amintit că în scoli există deja o disciplină care abordează anumite subiecte care „interferează” cu educația sexuală, prezentate în cadrul opționalului de educație sanitară. Potrivit ministrului, interesul pentru această materie este destul de scăzut.

„Programa pentru educație sanitarăare toate lucrurile necesare. Când am ajuns la clasa a 11-a, am zis ‘wow, are totul!’. Dar este doar disciplină opțională, care nu sunt sigur căse face în toate școlile, de către profesori care săaibăabilitatea de a explica (…) Este nevoie și de educație parentală”, a mai transmis Cîmpeanu pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe