Mișcarea Penticostală din Norvegia, prima reacţie în cazul Bodnariu: "NU suntem persecutaţi de autorităţi. NU găsim niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă"

Mișcarea Penticostală din Norvegia, prima reacţie în cazul Bodnariu: "NU suntem persecutaţi de autorităţi. NU găsim niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă"

EXCLUSIV ONLINE // Cazul Bodnariu, familia de români ai căror cinci copii au fost preluaţi de temuta instituţie „Barnevernet„, care se ocupă de protecţia copilului în Norvegia, a suscitat un interes major şi din prisma religiei. Şi asta pentru că, iniţial, cazul a fost prezentat de mass-media ca o răfuială cu tentă religioasă între autorităţi şi familie. Acest lucru s-a întâmplat pentru că familia Bodnariu a invocat în repetate rânduri că sunt membri ai Cultului Penticostal, iar o parte din mobilizările în favoarea acestei familii s-a făcut de către Cultul penticostal din România.

În aceste condiţii, devine extrem de importantă poziţia Mişcării Penticostale din Norvegia, ţară în care Marius si Ruth Bodnariu locuiesc de peste 10 ani. În exclusivitate pentru site-ul B1.ro, Andreas Hegertun, purtătorul de cuvânt al acestui cult religios în Norvegia, a făcut o serie de precizări extrem de interesante despre acest caz.

În primul rând, Consiliul Mișcării Penticostale din Norvegia a ţinut să sublinieze explicit faptul că „penticostalii nu sunt persecutați de autoritățile norvegiene„, excluzând din start o motivaţie religioasă a acestui caz. În al doilea rând, Consiliul Mișcării Penticostale din Norvegia a precizat tranşant faptul că „Barnevernet” este o instituţie care acționează în mod corect și nu există suspiciuni privind tratarea diferită a membrilor Mișcării Penticostale față de ceilalți cetățeni. Iar în al treilea rând, de asemenea extrem de important, Consiliul Mişcării Penticostale din Norvegia a ţinut să spună că nu găseşte „niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă.

Cât priveşte cazul concret al familiei Bodnariu, Consiliul Mişcării Penticostale din Norvegia nu a exprimat nici o poziţie, în ton cu celelalte autorităţi norvegiene.

B1.ro vă prezintă în exclusivitate, integral, poziţia transmisă de către Consiliul Mișcării Penticostale din Norvegia în cazul Bodnariu.

Penticostalii nu sunt persecutați de autoritățile norvegiene.

În legătură cu protestele și demonstrațiile împotriva autorităților norvegiene care au avut loc în multe țări, liderul Mișcării Penticostalilor din Norvegia vrea să adauge următoarele:

Nu vom da nicio declarație și nici nu vom avea o poziție în ceea ce privește cazul care privește Norvegia. Cu toate acestea, în privința situației generale, vrem să precizăm că experiența noastră cu autoritățile norvegiene, incluzând serviciile de protecție a copilului, ne arată că acestea tratează toate grupurile religioase într-o manieră corectă. Nu avem niciun motiv pentru care să suspectăm că suntem tratați diferit față de alții din cauza credinței noastre.

În ceea ce privește problema violenței fizice ca modalitate de pedeapsă a copiilor, repetăm: Dumnezeu iubește necondiționat copiii și nu găsim niciun argument rezonabil pentru utilizarea violenței fizice ca pedeapsă. Dimpotrivă – Isus i-a chemat pe copii să stea în brațele Lui. Asta arată respectul și dragostea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare copil.” (purtătorul de cuvânt Andreas Hegertun, declaraţie în numele liderului Consiliului Mișcării Penticostale din Norvegia, Jan Eilert Aakriti)

Familia Marius şi Ruth Bodnariu este în centrul unul scandal extrem de mediatizat în România încă din luna noiembrie a anului trecut, după ce autorităţile norvegiane le-au preluat cei cinci copii – Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) si Ezekiel (4 luni), existând suspiciuni de rele tratamente.

Familia aparţine Cultului Penticostal, iar reprezentanţii din România ai acestei religii s-au implicat în mod direct în soluţionarea acestui caz. Cultul Penticostal din România a încercat un dialog cu autorităţile norvegiene în cazul Bodnariu, organizând în mai multe ţări acţiuni de protest în favoarea acestora.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe