Mișu Negrițoiu a omis să scrie în declarația de interese că este administratorul a patru firme din Buzău

Mișu Negrițoiu a omis să scrie în declarația de interese că este administratorul a patru firme din Buzău
Foto: wall-street.ro

Sabin Orcan a prezentat în cadrul emisiunii „X-Press” cazul lui Mișu Negrițoiu care nu și-a trecut în declarația de interese faptul că este administratorul a patru firme din Buzău.

Potrivit ultimei declarații de avere din luna iunie a 2014, Negrițoiu figura ca membru în asociații profesionale și/sau sindicale, mai precis în cinci astfel de asociații.

Datele Registrului Comerțului prezentate de Sabin Orcan arată faptul că șeful ASF este administrator la Greentech SA (recuperarea materialelor reciclabile sortate), Greenwee SA (demontarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor), Greenlamp reciclare SA (tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase), Greenfiber Internațional SA (fabricarea firelor sintetice și artificiale).

Pe data de 28.05.2012 a fost numit administrator la Greenwee Internațional și la Greenlamp Reciclare, iar mandatul expiră în 2016.

Acționarii celor patru firme sunt cam aceleași persoane, prin care taiwanezi și greci.

„Nu este meticulos, e extrem de meticulos și sunt convins că problema ridicată e una mare, deja rezolvată. Sunt convins că a ieșit din funcția de administrator din aceste firme. Din câte știu eu nu putea să fie un punct slab la Mișu Negrițoiu, acest subiect. Trebuie să iasă, să spună ceva. Nu poți sta cu telefonul închis fiind șeful ASF. E o problemă de moralitate”, spune Costel Caraș.