MOARTEA unui agent MOSSAD la București: De ce TAC autoritățile?

MOARTEA unui agent MOSSAD la București: De ce TAC autoritățile?

O poveste desprinsă parcă dintr-un film cu spioni s-a petrecut, de-adevăratelea, la Bucureşti, fără ca nimeni să bănuiască ce s-a întâmplat în realitate. În aparenţă, un cetăţean israelian a murit în urmă cu trei zile în Centrul Vechi din Bucureşti, din… ”cauze naturale”. INML-ul a declarat moartea suspectă, dar nimic nu a ”răsuflat” în presă, scrie Cancan care face dezvăluri în premieră.

Trecătorii aflaţi, luni după-amiază, în zona Centrului Vechi au intrat în panică când un bărbat s-a prăbuşit în plină stradă. Medicii serviciilor de urgenţă nu au mai putut să facă nimic pentru victimă, iar cadavrul a fost transportat la INML. De acolo, totul a intrat într-o secretomanie bizară. Anchetatorii au catalogat evenimentul ca moarte suspectă, susţin surse judiciare.

La necropsie, nu s-au găsit urme evidente de violenţă, iar legiştii au conchis, oarecum grăbiţi, că omul ar fi murit din cauze naturale, cel mai probabil în urma unui infarct. Rezultatul analizele toxicologice nu va apărea mai devreme de două-trei luni, cum se întâmplă în mod normal în anchetele de la noi. Sau niciodată, având în vedere cadrul mult mai larg al evenimentelor…

Persoana decedată nu era un simplu turist, ci un înalt funcţionar al Guvernului de la Tel Aviv Shimon Perk – reputat specialist, cu dublă cetăţenie, israeliană şi lituaniană, medic şi doctor în bacteriologie. Oficial, el a venit la București pentru o mică vacanță susţin surse din serviciile secrete româneşti, care au fost contactate imediat de omologii lor israelieni care au solicitat o abordare de maximă discreție a cazului. Și asta pentru că, în realitate, Shimon Perk era un specialist cu apartenenţă la serviciile speciale israeliene, supranumit Omul fără chip (nu are fotografii în bazele de date digitale!).

În consecinţă, moartea specialistului nu a fost consemnată decât pe canalele subterane ale Poliţiei şi Parchetului. Oficial, Shimon Perk a murit din cauze naturale, neoficial e o moarte suspectă care necesită cercetări… Nici măcar nu se cunoaşte cu exactitate dacă cadavrul a rămas la INML sau a fost repatriat în mare secret.

Cancan citează surse de încredere din SRI şi SIE potrivit cărora specialistul israelian se afla cu ”dublă misiune” la Bucureşti.

To be continued!

Doar trei fotografii există pe internet cu Shimon Perk, dar nici măcar nu se ştie dacă acesta este cu adevărat bărbatul din poze!

Tags:
Ultima oră
22:35 - Un turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Salvamontiștii au intervenit
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)