Mobilizare fără precedent în favoarea lui Victor Ponta: Românii sunt încrezători că premierul își va dovedi nevinovăția și consideră că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate

Mobilizare fără precedent în favoarea lui Victor Ponta: Românii sunt încrezători că premierul își va dovedi nevinovăția și consideră că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate
Foto: obiectiv.info

Nu doar oficialii europeni îl susțin pe Victor Ponta în scandalul cu DNA, ci românii. Aceștia s-au mobilizat pe Internet și îi transmit premierului să nu cedeze, să nu își dea demisia și să continue în fruntea Guvernului până în 2016.

Site-ul Facebrands.ro, un serviciu de monitorizare a paginilor de Facebook din România, arată că pagina lui Victor Ponta a atras în ultima zi de două ori mai mulți fani decât cea a lui Klaus Iohannis, respectiv 2.400 de români au apreciat pagina premierului, în timp ce puțin peste 1.200 au făcut același lucru pentru pagina președintelui, scrie obiectiv.info.

Românii sunt încrezători că primul-ministru își va dovedi nevinovăția și consideră că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate.

Avocatul Mihai Valentin Neagu scrie pe Facebook că procurorul care instrumentează dosarul lui Ponta „ori e rau intenționat, ori complet paralel cu dreptul și cu activitatea juridică”, argumentând că acuzația adusăprimului ministru „se bazează pe notele unui control făcut la comanda lui Blejnar, în 2011, în cadrul căruia cretinii de inspectori fiscali au reținut că un avocat nu poate face dovada că a pregatit dosare, ca a redactat concluzii și că a purtat discuții pe dosare!”.

Avocatul îi mai transmite procurorului Uncheșelu că „activitatea avocațiala, ca și activitatea medicală, ca și activitatea didactică sau de cercetare, nu poate fi făcută 100% documentat. Și repet, făcând abstracție de cele două personaje în cauză, aceleași acuzații imbecile pot fi aduse oricarui avocat din lumea asta. Și tot atât de imbecilă mi s-a părut și acuzația potrivit careia, prin cedarea de onorarii către Ponta, Șova și-ar fi diminuat baza de impunere… Păi bine, băi, overmind, Ponta nu a plătit și el, proporțional, impozit pe onorariile încasate???? Coane, dă-ți bre demisia sau mai treci o dată prin stagiatură..că ești varză…”

O altă avocată transmite, într-o analiză publicată pe luju.ro, că acuzațiile procurorului privind prejudicierea statului mnu se susțin. Manuela gornoviceanu spune că, pentru cele 17 facturi fiscale, Ponta a înregistrat venituri la cabinetul său, impozitate de stat.

Totodată, aceasta mai scrie că procurorul de caz este un novice dacă susține că a ajuns la această concluzie în urma verificării actelor provenite de la Dan Șova.
Aceeași situație este identificată de Manuela Gornoviceanu și în cazul infracțiunii de spălare de bani, în cazul căreia este știut că, pentru a exista, trebuie să fie evaziune fiscală. Avocata arată că procurorul reține evaziunea și motivează spălarea de bani în legatură cu aceste impozite, deși „fără evaziune nu există infracțiunea predicat (doamna Camelia Bogdan știe mai bine) și deci nu putem avea spălare de bani”.

Pe lângă mesajele venite din partea unor specialiști și practicieni, pagina lui Victor Ponta de Facebook a fost asaltată de mii de români care îi transmit acestuia să nu cedeze și să-și continue treaba la Guvernului.

Urmăriți B1TV.ro și pe