Alina Mungiu-Pippidi: Doru Ţuluș ar fi un minunat succesor pentru Laura Codruţa Kovesi la DNA (VIDEO)

Alina Mungiu-Pippidi: Doru Ţuluș ar fi un minunat succesor pentru Laura Codruţa Kovesi la DNA (VIDEO)

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a comentat, în direct la „Dosar de Politician”, revocarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA. Aceasta a subliniat că nu este niciun motiv de grijă pentru Kovesi deoarece va putea avea o carieră importantă după plecarea din funcţie ca urmare a reputaţiei de care se bucură pe plan extern.

„În primul rând, eu aş sfătui pe toată lumea să nu îşi facă griji pentru doamna Kovesi. Lumea subestimează reputaţia ei internaţională care este foarte mare şi acum că nu mai e la DNA şi nu mai trebuie să se păzească de Black Cube şi să vadă toată ziua lucruri ostile despre ea, cred că se va putea consacra liniştită în consultanţă internaţională la 1.500 de dolari pe zi cât este la rangul ei”, a afirmat Alina Mungiu-Pippidi pentru B1TV.

Politologul a propus un nume interesant drept posibil succesor al lui Kovesi la DNA, mai exact Doru Ţuluş, procuror înlăturat chiar de Kovesi din instituţie.

„Ce aş vrea eu să văd într-o lume ideală ar fi ca cineva precum Doru Ţuluş candidează şi i se dă posibilitatea să candideze şi i se dă şi sanşe la şefia DNA. Aşa ne-ar trebui un procuror care a instrumentat cauze celebre, cum a făcut el cu fotbalul, cauze nepolitice pentru a da un exemplu că era anticorupţiei politice s-a încheiat. De aici încolo nu mai fugărim politicieni. Nu înseamnă că îi ocolim dacă există denunţuri serioase la adresa lor. Deci Ţuluş mi s-ar părea un minunat succesor pentru Laura Codruţa Kovesi la DNA”, a susţinut Mungiu-Pippidi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”