Nereguli grave la Târgurile de Crăciun din Capitală. Inspectorii ANPC au găsit brânză cu mucegai și produse fabricate industrial prezentate ca fiind alimente tradiţionale (VIDEO)

Nereguli grave la Târgurile de Crăciun din Capitală. Inspectorii ANPC au găsit brânză cu mucegai și produse fabricate industrial prezentate ca fiind alimente tradiţionale (VIDEO)
Foto: sharethis.ro

Poliția Capitalei desfăşoară acţiuni în pieţe din sectoarele 2 şi 3, astfel de activităţi urmând să aibă loc în această perioadă de sărbători în întreaga ţară, transmite B1TV.

Brânză cu mucegai sau produse fabricate industrial cărora li s-au luat etichetele pentru a păcăli consumatorii că au de-a face cu alimente tradiţionale. Sunt problemele descoperite de inspectorii ANPC în târgurile din Capitală cu doar câteva săptămâni înainte de sărbători.  

ANPC recomandă bucureştenilor să cumpere produse din astfel de locuri numai dacă sunt depozitate în condiţii igienice şi au un atestat de producător pentru a nu-şi pune în pericol sănătatea.

„Peste 500 de mii de articole pirotehnice au fost confiscate spre exemplu în jud Ilfov, Cluj şi Suceava”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog.

„În ceea ce priveşte regimul silvic, în această săptămână au fost constate 127 de infracţiuni şi au fost şi sancţiuni în valoare totată de peste 588 de mii de lei. Valoarea materialul lemnos şi a brazilor confiscaţi este de aproape jumătate de milion de lei”, a mai precizat Monica Dajbog.

„Pompierii au efectuat 1179 de controale aproape de 2 ori mai multe faţă de săptămâna precedentă fiind depistate 188 de obiective economice ce nu deţineau autorizaţie de securitate la incendiu”, a continuat Dajbog.

În acest moment, peste 110 polițioti din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, acționează în zonele Obor, Trapezului, Delfinului, Valea Cascadelor, Moghioroș și 1 Decembrie din sectoarele 2, 3 și 6 al Capitalei.

Nereguli la Târgurile de Crăciun din Capitală

#DIRECT_ONE_ ak08f9#

Acţiunea are drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilegal precum şi a combaterii fenomenului infracțional, desfăşurându-se pe trei paliere:

· pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a comerţului cu produse contrafăcute;

· pe linia prevenirii şi combaterii, infracţiunilor stradale a comerţului ilicit;

· pe linia combaterii faptelor care aduc atingere comerțului cu produse alimentare.

Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe