O persoană vaccinată pe minut la centrul drive-thru din Capitală. Medicul coordonator al centrului: Coada de mașini este imensă. Joi, nu a fost înregistrată nicio reacție adversă. Centrul va funcționa și în zilele de Paști (VIDEO)

O persoană vaccinată pe minut la centrul drive-thru din Capitală. Medicul coordonator al centrului: Coada de mașini este imensă. Joi, nu a fost înregistrată nicio reacție adversă. Centrul va funcționa și în zilele de Paști (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Coadă la vaccinare în Capitală. Peste 150 de maşini stau la rând, vineri dimineață, în Piaţa Constituţiei, acolo unde a fost amplasat primul centru drive-thru din București. Iar până acum campania se dovedeşte a fi un succes, după cum susțin autoritățile. Joi, în ziua deschiderii, peste 700 de persoane au fost imunizate. Cu alte cuvinte, în fiecare minut un om a fost vaccinat.

714 persoane, vaccinate la centrul drive-thru din București în prima zi

Medicul coordonator al centrului, Mădălina Popovici, a declarat în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru, că vineri, în prima oră de la deschiderea centrului, 50 de persoane au primit vaccinul anti-COVID-19.

”Până la această oră (ora 9.00 – n.r.) sunt imunizate 50 de persoane. Cam ăsta a fost și ritmul zilei de ieri, când, în total, au fost imunizați 714 pacienți. Oamenii aleg să vină la acest centru pentru că este fără programare. Sigur, este un timp de așteptare care poate varia între două și trei ore pentru că coada de mașini este imensă, dar simplul fapt că își pot face aici prima doză și rapelul cu Pfizer, asta cred că îi determină să aleagă acest centru de vaccinare. Într-o mașină pot fi până la patru pacienți, toți pot fi imunizați, inclusiv cetățenii străini care vin cu numărul lor de pașaport”, a declarat medicul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Medic coordonator:Nu a fost nicio reacție adversă joi

Coordonatoarea centrului de vaccinare drive-thru din Piața Constituției a explicat și care este procedura din momentul în care oamenii se așază la coadă și până părăsesc centrul.

”Pacientul este în permanență în mașină, intră într-un punct de recepție, unde primește niște documente pe care le semnează – un acord informat al pacientului și un triaj epidemiologic. Ajunge în zona de triaj epidemiologic, unde medici realizează acest triaj și își dau ok-ul pemtru ca pacientul respectiv să poată fi vaccinat. Ajung apoi în zona de vaccinare propriu-zisă, li se arată că seringa cu care vor fi imunizați este sterilă, li se administrează vaccinul, pe bordul mașinii se aplică o hârtiuță cu ora la care a fost vaccinat și trece apoi în post-vaccinare. Acea oră este importantă pentru că din acel moment, pacientul va sta 15 minute într-o zonă de așteptare post-vaccinare, timp în care un alt medic îi supraveghează starea de sănătate. Nu a fost nicio reacție adversă joi, în timpul imunizării celor 714 pacienți și nici astăzi, până la această oră”, a explicat medicul Mădălina Popovici.

Centrul de vaccinare din Piața Constituției va fi deschis până în data de 12 septembrie, zilnic, între orele 8.00 – 20.00. Centrul de vaccinare va funcționa și în zilele de Paști.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat joi centrul drive-thru din Capitală, iar la finalul vizitei sale a declarat că se poate spune deja că acest tip de vaccinare este un succes.

”Putem să spunem că este un succes. De azi dimineață, bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare. Este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe centre de acest tip.

Este foarte important de știut că la aceste centre se poate prezenta oricine dorește, care este rezident la noi, deci românii, dar și cei care au reședința în România. Inclusiv românii din diaspora care vor să se vaccineze în timpul șederii în România pot, pur și simplu, să vină să se vaccineze”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe