O unitate militară a SRI vrea să cumpere lapte praf de peste 100.000 de euro

O unitate militară a SRI vrea să cumpere lapte praf de peste 100.000 de euro

Lapte aromat de peste 100.000 de euro. Asta vrea să cumpere o unitate militară a SRI, iar cantitatea nu e una oarecare ci este vorba de câteva zeci de mii de kilograme de lapte praf.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Savu, a precizat că această cantitate de lapte praf este destinată personalului din toată ţara, care lucrează în medul toxic.

Provizii serioase lapte pentru următorii doi ani. Asta pregătesc şefii unităţii militare 0461 care aparţine Serviciului Român de Informaţii. Mai precis, instituţia vrea să cumpere intre minimum 39 de mii si 55 de mii de kilograme de lapte praf. De asemenea, preţul achiziţiei este unul pe măsură. În funcţie de cantitate şi de „nivelul creditelor alocate de la bugetul statului”, după cum se specifică într-un document oficial, va oscila între aproximativ 104.000 de euro şi cel mult 147.000 de euro. Există şi cerinţe speciale pentru respectivul produs din partea reprezentanţilor unităţii militare. Mai exact, laptele praf trebuie să aibă „aspect de pulbere fină”, precum şi un „uşor gust de fiert”, dar, în acelaşi timp, să  plăcut şi dulceag. Cu alte cuvinte, laptele va şi fi aromat. Totuşi, aromele artificiale sunt strict interzise.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a oferit explicaţii pentru zecile de mii de kilograme de lapte praf cumpărate de unitatea militară.

„Această cantitate de lapte praf este destinată personalului din toată ţara care lucrează în mediul toxic, conform reglementărilor în vigoare şi a normelor de hrană. Medii toxice sunt, de exemplu, anumite zone de tipografie, de arhivă, sunt anumiţi medici care lucrează în mediul toxic. Sunt categoriile prevăzute de lege”, a spus Sava, potrivit ziarulring.ro

Şi ca toată lumea să fie mulţumită va mai exista o etapă importantă în acest proces de achiziţie. Când va fi livrat,  laptele praf va fi inspectat şi chiar testat de specialiştii Unităţii Militare 0461. Aceştia nu vor avea, se pare o sarcină uşoară. Recepţia calitativă a produselor va presupune şi ca specialiştii să se asigure că laptele este fin şi  gustos.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe