Rudel Obreja, primul interviu din închisoare: „Elena Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Traian Băsescu” (VIDEO)

Rudel Obreja, primul interviu din închisoare: Elena Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Traian Băsescu (VIDEO)

Rudel Obreja, interviu exploziv din închisoare in exclusivitate pentru B1TV! In primul său interviu de după condamnare, fostul președinte al Federației Române de Box declara că Elena Udrea trebuia „anihilată” prin dosarul Gala Bute, pentru a se ajunge la Traian Băsescu. Obreja a dezvăluit totodata ca, atunci când i s-au cerut denunțuri împotriva fostului ministru al Turismului, i s-au cerut informații și despre fostul președinte.

„Nu recunosc această sentință în sensul că ea e o nemernicie, însă mă supun legilor statului. Până la momentul la care vom reuși să demonstrăm, alături de avocații mei, care este adevărul, mă supun regulilor. (…) Toată această poveste a fost pentru a o agăța pe Elena Udrea. A fost singurul loc unde ar fi putut s-o agațe cu ceva. Ei au mizat că vor scoate de la mine cine știe ce lucruri. A fost o încercare disperată. (…) Mi-au venit din patru locuri diferite s-o dau pe Elena Udrea ca să scap. Le-am spus instanțelor. Mi-au cerut s-o dau pe Elena Udrea, să spun despre ea și sunt liber. (…) Sunt luptele lor. Eu nu vreau s-o scot. Sunt luptele lor la nivel mare. Eu am devenit indezirabil pentru că nu am acceptat să colaborez”, a declarat Rudel Obreja

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box subliniază că rolul acestui dosar ar fi fost ca Elena Udrea să fie „anihilată” pentru a se putea ajunge la Traian Băsescu, afirmând că la el s-au făcut patru încercări de a obţine un denunţ împotriva fostului ministru şi odată i s-au cerut informaţii chiar despre Traian Băsescu.

„Elena Udrea a fost miza politică internă cu ramificații la nivel extern. Ea a fost una din componentele principale ale unui nucleu de putere care a condus această țară pentru mulți ani. (…) A trebuit înlăturată – nu neapărat înlăturată cât anihilată, acaparată și, prin intermediul ei, trebuia să se ajungă la Băsescu. Într-una din cele patru încercări de a smulge de la mine un denunț mincinos împotriva Elenei Udrea a fost și o situație când mi s-a cerut și să vorbesc de Traian Băsescu. Eu nefiind un intim al oamenilor ăstora, dar probabil era bun la dosar. Vedeți că ies dosare după zece ani, apropo de asta”, a mai spus Rudel Obreja.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rudel Obreja este încarcerat la Penitenciarul Rahova unde are de executat o sentinţa de 5 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea este condamnată în acelaşi dosar la o pedeapsă de 6 ani de închisoare, fiind dată în urmărire internaţională.

Urmăriți B1TV.ro și pe