OMS, acuzată că vrea să „îngroape” Ivermectina. Punctul de vedere al Ministerului Sănătății, condus de către Vlad Voiculescu, despre medicament

OMS, acuzată că vrea să „îngroape Ivermectina. Punctul de vedere al Ministerului Sănătății, condus de către Vlad Voiculescu, despre medicament

La nivel internațional se discută din ce în ce mai mult despre Ivermectină, medicamentul despre care părerile sunt împărțite în comunitatea medicală și care esteimplicat într-o nouă controversă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Unitaid sunt acuzatede faptul că intenționează să discrediteze în mod programatic Ivermectina, subiect abordat în detaliu peDur-A-Avaler.com, preluat în presa internațională.

La un an de zile de când OMS a anunțat pandemia de COVID-19, încă nu s-a stabilit la nivel internațional un antiviral sau o schemă de tratament 100% eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea și implicit, aglomerarea secțiilor ATI, respectiv decesele cauzate de SARS-COV-2. ÎnRomânia, aceste probleme au dat naștere fenomenului Flavia Groșan, care a utilizat scheme de tratament alternative, de succes, potrivit Colegiul Medicilor.

Acuzațiile grave cu privire la OMS, despre care se spune că dorește să „îngroape” Ivermectina, au venit pe fondul trendului ascendental popularității Ivermectinei, după ce Slovacia a aprobat folosirea medicamentului pentru tratarea COVID-19, însăAgenția Europeană pentru Medicamente nu a recomandat Ivermectina pentru tratarea COVID.

Punctul de vedere oficial al Ministerului Sănătății cu privire la Ivermectină

Ministerul Sănătății nu a studiat încă Ivermectina și din acest motiv, nu recomandă utilizarea medicamentului pentru tratarea COVID-19.

„În cel mai recent protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 (Ordinul Ministerului Sănătății nr. 2.054 din 27 noiembrie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1167/ 3 decembrie 2020 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății nr. 487/2020), ivermectina nu este menționată ca medicament eficace în această boală.

Pacienții sunt astfel sfătuiți să nu recurgă la administrarea ivermectinei în afara indicațiilor terapeutice deoarece până în prezent nu sunt disponibile date certe privind eficacitatea acesteia în Covid-19.

Până în prezent, ANMDMR nu a primit nicio solicitare de evaluare în vederea aprobării desfășurării de studii clinice cu ivermectină, pe teritoriul României”, a transmis Ministerul Sănătății pentru B1.ro.

Ce spun experții români despre Ivermectină, pentru prevenirea și tratarea COVID-19

În România, mai mulți experți în domeniu și-au exprimat punctul de vedere cu privire la Ivermectină, medicamentul care ar putea preveni îmbolnăvirea și implicit, aglomerarea secțiilor ATI, respectiv decesele cauzate de COVID-19.

Dr. Adrian Marinescu: „Sunt șanse mari ca Ivermectina să fie utilizată și la noi”

Medicul Adrian Marinescu a declarat că sunt șanse mari ca Ivermectina să fie utilizată și în România, în profilaxie, respectiv tratarea COVID-19.

„E o decizie logică ce s-a întâmplat în Slovacia. S-a făcut un pas important şi în România în acest sens. Comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii l-au avizat favorabil pentru a fi folosit uman în studiile clinice şi urmează să vină cu avizul şi Agenţia Naţională a Medicamentului. Dacă este sigur, va putea fi folosit ulterior.

Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi pentru tratarea COVID. Vorbim de un efect antiviral. Medicamentele antivirale au ca rol împiedicarea virusului de a intra în celule umane. Va împiedica îmbolnăvirea. Poate fi folosit şi în cazurile grave. Eficienţa maximă este atunci când e luată încă de la primele simptome. Nu ştiu dacă vorbim de zile până la aprobarea pentru tratarea COVID. Probabil, va fi un interval scurt, dacă lucrurile se vor mişca la nivel european”, a declarat Marinescu pentru Libertatea.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Se încearcă asasinarea Ivermectinei”

Dragoș Damian, CEO la Terapia Cluj, a declarat pentru ZF.ro faptul că există un complot cu privire la Ivermectină, pentru ca aceasta să nu intre pe piață, din diverse interese financiare, de culise. Potrivit lui Damian, Ivermectina este sigură, eficientă și ieftină.

„ (…) Ca săînțeleagătoatălumea. Pericolul cel mai mare este căacest antiparazitar ieftin reconvertit anti-COVID poate intra în uz fărăsponsor, la fel ca alte 3 antivirale ieftine care sunt utilizate în protocolul terapeutic din România. Prin sponsor înțelegem o companie sau o instituție care finanțeazăun studiu clinic ce urmărește lansarea unui medicament.

Adicăcineva care plătește pentru intrarea pe piață.

Nimeni nu a plătit pentru utilizarea în COVIDa ibuprofenului, paracetamolului, hidroxiclorochinei, umifenovirului, favipiravirului și acum, ivermectinei, pentru căsunt foarte ieftine – dar existăsponsori care plătesc din greu pentru alte medicamente, pentru repoziționare anti-COVID.

Așadar, necazul este căsponsorul pierde pacienți pentru studii.

Prin urmare, cei care au urmărit fenomenul, au văzut căîncet-încet, 4 din cele 5 medicamente enumerate anterior au fost puse la zid, și s-a tras cu sete asupra lor: studiul din Lancet despre ibuprofen, ulterior retras; vicleniile despre efectele paracetamolului asupra ficatului; psihoza reacțiilor adverse ale hidroxiclorochinei; umifenovirul este, nu-i așa, din Rusia.

În aceeași manierăse încearcăacum asasinarea ivermectinei.

Și, ca sănu rămânănimeni nepedepsit, se încearcăși ridiculizarea medicilor care au venit cu idei noi de scheme terapeutice, săvârșind blasfemia de a sugera completări la protocolul anti-COVIDdin România, care funcționeazăneîndurător: dacăai dat tot ce-i în protocol și pacientul nu a fost salvat, atunci nu putea fi salvat. Adicănu existănimic altceva care ar putea ajuta, iar medicii care vor săîncerce ceva nou, sunt inamicii sistemului sanitar, o fortăreațăimpenetrabilăde cumetrii, tovărășii, interese și alianțe care gestionează60 miliarde de lei pe an”, a transmis Dragoș Damian.

Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății: „Studiile cu privire la Ivermectină sunt inconsistente”

Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, este rezervată cu privire la subiectul „Ivermectină”.

„(…) Actualmente, nu este un medicament care să dovedească eficiența în tratamentul infecției COVID. Studiile pe care se bazează utilizarea ivermectinei sunt, deocamdată, inconsistente din punct de vedere științific și considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate și considerate sigure și eficiente în tratamentul COVID”, a declarat Moldovan în luna ianuarie.

Dr. Șerban Bubenek: „Ivermectina este un medicament care a fost folosit pentru uz uman, pe scară largă”

De asemenea, medicul Șerban Bubenek a comentat pe marginea acestui subiect, pentru B1 TV. Potrivit medicului, există suficiente studii care indică faptul că Ivermectina este sigură pentru sănătate.

„Este un medicament care a fost folosit pentru uz uman pe scară largă, în special în Africa, pentru parazitoză. Cercetatorii au vrut să vadă dacă are efect și pentru COVID. Există diverse studii, destul de multe, în diverse țări, studii serioase, care au fost analizate (…) Conform datelor din literatură, spun că este eficace împotriva coronavirusului.

Aceste studii ne spun că este foarte eficientă și în prevenție (…) și este eficientă mai puțin dacă este dată în stadiile târzii de COVID, dar are o anumită eficiență”, a declarat medicul Șerban Bubenek pentru B1 TV, în emisiunea lui Tudor Barbu.

SUA, Franța, Olanda, Macedonia, Suedia și Norvegia se mai numără printre statele care au aprobat Ivermectina.

Urmăriți B1TV.ro și pe