Scandalul HEXIPHARMA 2: Percheziții în Capitală și alte două județe la firme care importă, produc și comercializează dezinfectanţi folosiți în unităţile medicale

Scandalul HEXIPHARMA 2: Percheziții în Capitală și alte două județe la firme care importă, produc și comercializează dezinfectanţi folosiți în unităţile medicale

Percheziţii în București şi judeţele Ilfov şi Prahova. Vizate sunt firme care importă, produc și comercializează dezinfectanţi destinaţi unităţilor medicale. Firmele sunt cercetate pentru înșelăciune, dar şi pentru că, susţin anchetatorii, produsele scoase pe piață nu îndeplineau condiţiile de calitate, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

”Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, efectuează 5 percheziţii domiciliare, în București și județele Ilfov și Prahova, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale ce produc, importă și comercializează produse biocide”, se arată în comunicatul citat.

Descinderile au loc într-un dosar penal în care se sunt cercetate infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor și comercializarea de produse alterate.

”Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2018, ar fi fost fabricate și comercializate către diverse unități spitalicești de pe teritoriul național produse biocide utilizate la dezinfecția suprafețelor, care nu îndeplineau standardele de performanță în distrugerea bacteriilor”, mai arată sursa citată.

La acțiune participă echipe din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Institutului Național de Criminalistică și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Urmăriți B1TV.ro și pe