Percheziții în București, Constanța și Giurgiu, pentru destructurarea unei rețele de falsificatori de bani

Percheziții în București, Constanța și Giurgiu, pentru destructurarea unei rețele de falsificatori de bani

Un număr de 28 percheziții sunt în desfășurare, miercuri dimineață, în București, Constanța și Hiurgiu, la o rețea de falsificare de bani, potrivit unui comunicat al DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite.

Membrii grupului infracţional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor, metoda de imprimare Laser Jet şi Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.

Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente şi aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.

Bancnotele falsificate  au fost puse în circulaţie în  pieţe, târguri sau magazine de dimensiuni mici,  atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi pe raza altor judeţe.

De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comercializează  ţigări  în Complexul Comercial Dragonul Roşu.

Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute.

La sediul DIICOT vor fi aduse la audier 30 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe