Pericol de avalanșă. Salvamont Sinaia a emis o avertizare cu grad mare de risc între Cota 1.400 și 2.000

Pericol de avalanșă. Salvamont Sinaia a emis o avertizare cu grad mare de risc între Cota 1.400 și 2.000
FOTO: G. Bali / Salvamont Sinaia

Din cauza instabilității stratului de zăpadă, în cursul zilei de miercuri, 6 ianuarie, sunt preconizate numeroase avalanșe pe domeniul schiabil de la Sinaia.

Din acest motiv, toate pârtiile din stațiune sunt închise, riscul fiind unul mare, de gradul IV, după cum au precizat cei de la Salvamont.

„ATENȚIONARE: RISC MARE (grad IV) DE AVALANȘĂ între Cota 1400 – 2000.

Conform informărilor primite în această seară, MÂINE, 6 ianuarie, sunt preconizate avalanșe numeroase pe domeniul schiabil Sinaia, din cauza instabilității stratului de zăpadă.

TOATE PÂRTIILE SUNT ÎNCHISE!”, a anunțat Salvamont Sinaia pe contul de Facebook.

ATENȚIONARE: RISC MARE (grad IV) DE AVALANȘĂ între Cota 1400 – 2000 ‼‼ Conform informărilor primite în această seară,…

Publicată de Salvamont Sinaia peMarţi, 5 ianuarie 2021

Sinaia, printre destinațiile luate cu asalt în noul an

Sinaia a fost una dintre stațiunile de pe Valea Prahovei luată cu asalt de către turiști, în primele zile ale anului 2021. S-au format cozi la instalațiile de transport pe cablu, iar timpul de așteptare, în data de 2 ianuarie a fost de apriximativ 2 ore.

În cursul zilei de duminică, din cauza condițiilor meteo nefavorbaile, pârtiile de la Sinaia, dar și instalațiile de transport pe cablu au fost închise. Acesta fapt nu i-a împierdicat însă pe turiști să practice sporturile montante, deplasându-se la Predeal, Poiana Brașob sau Bușteni.

Ultima oră