Peste 10.000 de persoane, vaccinate anti-COVID-19, până sâmbătă seară, în cadrul maratonului din Capitală

Peste 10.000 de persoane, vaccinate anti-COVID-19, până sâmbătă seară, în cadrul maratonului din Capitală
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 10.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 până sâmbătă seară, în cadrul maratonului vaccinării care are loc în Capitală, anunță reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, instituție implicată în organizarea evenimentului.

Date actualizate despre numărul de vaccinări făcute în cadrul maratonului din București

”Peste 10 mii de persoane vaccinate până la această oră la Maratonul Vaccinării, ediția București. Vă mulțumim pentru tot suportul dvs al tuturor. Mulțumim și reprezentanților din presă, fără mediatizare nu reușeam să atingem acest număr de persoane vaccinate până la această oră. Urmează alte zeci de ore… Maratonul continuă!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a UMF ”Carol Davila” din Capitală.

Peste 10.000 de persoane, vaccinare anti-COVID-19, până sâmbătă seară, în cadrul maratonului din Capitală

Maratonul vaccinării din București a început vineri la ora 16.00 și se va desfășura până luni, 10 mai, la ora 8.00. Doritorii se pot prezenta fără programare și doar cu buletinul, la centrele amenajate la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, unde funcționează, în total 50 de fluxuri de vaccinare.

”Vă așteaptă la cele două locații 1.200 de voluntari ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, dintre care 500 de studenți, 300 de asistente medicale și restul doctori. Este o desfășurare mare de forțe. Toți sunt voluntari”, a explicat rectorul UMF ”Carol Davila”, Viorel Jinga, într-o declarație pentru B1 TV.

Sâmbătă, dozele de vaccin anti-COVID-19 pentru maratonul de imunizare din Capitală au fost suplimentate de Direcția de Sănătate Publică a municipiului București.

”Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi după prânz, încă o tranşă suplimentară, aşa că avem doze pentru toată lumea care doreşte, care este clinic sănătoasă, deci fără febră în momentul ăsta şi care vine cu orice document legal valabil”,a anunțat medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de la Sala Palatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari