"Poliţistul mi-a spus că o să vadă toată ţara cât de prost sunt". Cristian Boureanu, acuzații grave la adresa poliției

"Poliţistul mi-a spus că o să vadă toată ţara cât de prost sunt". Cristian Boureanu, acuzații grave la adresa poliției

Judecătoria Sectorului 1 a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului deputat Cristian Boureanu în dosarul în care este cercetat pentru ultraj după ce s-a bătut cu polițiștii care l-au oprit în trafic în timp ce era beat.

Anterior, Boureanu a stat aproape o lună în arest preventiv, iar în sala de judecată a lansat acuzații dure la adresa polițiștilor afirmând că a fost provocat și amenințat de polițiști.

Redăm mai jos declarația din fața instanței făcută de Cristian Boureanu:

"Precizez că regret o parte din acţiunile mele de seara trecută şi în continuare arăt că în desfăşurarea faptelor au fost două momente diferite, un prim moment în care am plecat de la restaurantul Grill împreună cu martora Dincă Laura şi cu un angajat al restaurantului pe post de şofer, acesta din urmă conducând autoturismul întrucât eu consumasem alcool când pe distanţa parcul Hersătrău spre Charles de Gaulle un filtru de poliţie aflat în apropierea ambasadei Chinei a oprit autoturismul proprietatea mea şi a solicitat documentele şoferului. Şoferul a prezentat documentele şi totodată eu am înmânat documentele autoturismului, după aceasta mi s-a permis să continuăm drumul astfel că am plecat în direcţia pieţei Charles de Gaulle.

În momentul în care am ajuns în rondul pieţei am fost opriţi de o maşină de poliţie care a venit din spate şi ne-a tăiat calea neputând preciza dacă este vorba de acelaşi echipaj care ne-a oprit iniţial având în vedere că la prima oprire erau dou echipaje de poliţie. Poliţistul cu care am avut altercaţia îmi bătuse în geam după care eu am deschis geamul portierei iar poliţistul mi-a spus primul lucru: "Să te văd Bourene cât de şmecher eşti!"

Eu l-am întrebat de ce trebuie să mă dau jos din maşină iar acesta fără o justificare mi-a spus că "o să văd eu", am deschis portiera şi atunci poliţistul cu care am avut discuţia şi un coleg m-au tras din maşină, în continuare am întrebat ce vor de la mine iar poliţiştii mi-au răspuns că o să văd în conţinutul procesului verbal.

Precizez că poliţistul în cauză mi-a precizat tot timpul fiind de faţă şi alte organe de poliţie şi alte persoane "m-ai lovit, o să te duci la puşcărie" şi mi-a arătat un deget care avea o pată ânge, spunându-mi că eu l-am lovit.

După acest moment eu am rămas cu martora Dincă Laura la autoturismul meu iar organele de poliţie au fost la o distanţă de aproximativ 3-4 metri şi au început să scrie un proces-verbal.
În aceste condiţii nu înţeleg cum pot fi acuzat că am fost recalcitrant şi că lovisem poliţistul, dacă aş fi avut un atare comportament cum organele de poliţie au stat fără să mă imobilizeze, mai ales că eu consumasem alcool. În timp ce eu stăteam în autoturismul meu şi organele de poliţie completau documente poliţistul persoana vătămată mi-a spus continuu că o să dea caseta la presă "să vadă toată ţara cât de prost sunt".

În tot acest timp au fost şi alte provocări, persoana vătămată spunând "hai deputatule, să te văd" chiar dacă eu i-am menţionat că nu mai sunt deputat de mult timp.

Precizez că în acest timp la un moment dat persoana vătămată m-a înjurat de mamă iar aceasta este moartă. Precizez că eu am fost provocat în tot acest timp doar de o singură persoană, poliţistul persoană vătămată. Nu sunt un pericol public, întrucât nu pot pune în pericol integritatea altor participanţi la eveniment, nu pot influenţa cercetările.

Din punctul meu de vedere nu înţeleg de ce ar trebui să fiu reţinut 30 de zile, cu atât mai mult cu cât sunt la prima abatere şi am fost vizibil şi evident provocat datorită statutului meu de persoană publică. Regret ceea ce s-a întâmplat şi oricum cariera mea de persoană publică este compromisă. Am încercat cât am putut de mult să evit contactul cu acea persoană.

Este evident că ceea ce se vede pe înregistrările video că eu şi unul dintre poliţişti nu ne-am comportat cum trebuie ieri seară. (…) Precizez că dacă totuşi am claxonat, acest lucru l-am făcut de departe dar în niciun caz nu am arătat semne obscene şi nici nu am proferat cuvinte triviale, având în vedere că plecasem în relaţii fireşti cu echipajul de poliţie".

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)