Ponta și-a falsificat CV-ul 12 ani. Președintele Universității din Catania: "Nu a fost niciodată masterand la noi". Premierul şi-a publicat diploma (FOTO)

Ponta și-a falsificat CV-ul 12 ani. Președintele Universității din Catania: "Nu a fost niciodată masterand la noi". Premierul şi-a publicat diploma (FOTO)

Deși premierul Victor Ponta a explicat că a ales să scoată din CV-ul său Masterul în Drept Penal Internațional de la Universitatea Catania, din Italia, pe care l-ar fi obținut în perioada martie-iunie 2000, pentru că a considerat că CV-ul de prim ministru trebuie să conțină numai studiile pe care i le cere legea conform acestei funcții, se pare că situația nu stă chiar în acest fel.

La solicitarea ziarului Adevărul, preşedintele Universităţii din Catania a declarat că primul ministru al României nu a făcut niciun master în unitatea de învățământ pe care o conduce.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră”, a declarat Antonino Recca.

Mai mult, Victor Ponta nu a fost niciodată student al acestei Universităţii, potrivit unui alt mail, ataşat la răspunsul preşedintelui Recca.

Ponta a scos din CV-ul său masterul obținut în Italia la scurt timp după izbucnirea scandalului cu plagiatul, după ce a figurat în document timp de 12 ani. De asemenea, premierul a schimbat până şi CV-urile mai vechi, de exemplu pe cel afişat pentru legislatura 2004 – 2008.

Victor Ponta a reacționat în urma declarației preşedintelui Universităţii din Catania, publicând pe blog diploma de absolvire a cursurilor de trei luni în drept penal internaţional absolvite la respectiva instituție de învățământ.

Am făcut un curs de drept penal internaţional la Universitatea din Catania, în martie-iunie 2000. Era un curs a cărui denumire în italiană este «Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale»„, a precizat Ponta.

Totuși, informațiile sunt contradictorii, preşedintele Universităţii din Catania vorbind despre un masterat, în timp ce premierul vorbește despre un curs de trei luni.

Vezi AICI explicațiile lui Ponta cu privire la CV-ul său.

Vezi AICI CV-ul lui Victor Ponta.

Jurnaliștii de la revista Nature și Frankfurter Allgemeine Zeitung au relatat despre anumite acuzații de plagiat la adresa lui Victor Ponta, în ceea ce privește teza de doctorat a acestuia din 2003. Premierul a declarat că întregul caz este o înscenare a președintelui Traian Băsescu.

Ultima oră
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar