Posibilul nou ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, replică agramată către Andrei Pleşu: „Mulţumesc părinţilor pentru numele care mi l-au dat”

Posibilul nou ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, replică agramată către Andrei Pleşu: „Mulţumesc părinţilor pentru numele care mi l-au dat”
Foto: B1 TV

Deputatul liberal Gigel Ştirbu, propunerea PNL pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Culturii, îşi începe activitatea cu stângul.

Parlamentarul a fost întrebat, vineri, cum comentează o afirmaţie făcută de Andrei Pleşu, conform căreia „un Gigel în plus nu mai contează” în instituţiile ţării. Răspunsul a venit prompt, cu o greşeală gramaticală inclusă.

„Sunt extraordinar de mândru de numele meu şi le mulţumesc părinţilor pentru numele care mi l-au dat”, a spus Ştirbu, omiţând prepoziţia „pe”.

Filosoful Andrei Pleşu a fost întrebat vineri ce părere are despre eventuala numire a lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii. „Nu am auzit niciodată de domnul ăsta, ori la Cultură îmi imaginez că ar trebui să apară totuşi şi personaje care au un anumit curriculum în domeniu„, a fost răspunsul lui Pleşu, citat de Mediafax.

„După mine, Gigel e foarte potrivit pentru o funcţie care cere anvergură europeană. La noi e plin de Gigei în toate posturile şi în toate instituţiile. Un Gigel în plus nu mai contează„, a completat scriitorul, după ce jurnaliştii i-au spus că numele acestuia este Gigel-Sorinel Ştirbu.

Gigel Ştirbu a fost ales deputat în colegiul uninominal nr. 6 din Olt şi este preşedinte al Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor. Numele său a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Culturii în urma demisiei înaintate de liberalul Daniel Barbu, în urma afirmaţiilor referitoare la finanţarea programelor privind prevenirea şi combaterea HIV/ SIDA.

Gigel Știrbu comentează afirmația făcută de Andrei Pleșu

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari