Prefectul Alin Stoica, veste proastă pentru Clotilde Armand: Impunerea stării de alertă pentru Sectorul 1, nejustificată

Prefectul Alin Stoica, veste proastă pentru Clotilde Armand: Impunerea stării de alertă pentru Sectorul 1, nejustificată
Sursa Foto: Inquam Photos

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a oferit noi informații cu privire la situația din Sectorul 1. În opinia oficialului, impunerea stării de alertă, solicitată de către Clotilde Armand nu se justifică.

„În această dimineață, am primi documentația și nota de constatare. Din notele de constatare primite de la aceste autorități nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiție prevăzutăde lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. (…) Există disfuncționalități în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea și de aceea eu voi continua să caut soluții împreună cu Primăria Sectorului 1 și cu prestatorul în așa fel încât disconfortul pentru cetățeni să fie cât mai mic. (…) În acest moment nu pot să-mi dau acordul pentru solicitarea Primăriei Sectorului 1″, a declarat Stoica.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: „Sectorul 1 dorește să plătească la sortator, direct”

Prefectul a explicat în ce stadiu se află negocierile pentru eliberarea Sectorului 1 din munții de gunoaie.

„Astăzi sunt in discuții cu Primăria Sectorului 1,cu sortatorii, pentru a identificao soluție (…) Și serviciile de sortare sunt cele care trebuie asigurateîn mod continuu (…) Sper ca în scurt timp, într-o oră-două,să vin către dvs și către locuitoriiSectorului 1 cu o altăsoluție. Prima nu a funcționat, cea prin care prestatorul și Primăria Sectorului 1 săfie de acord cu cesiunea creaței pentru sortator. Încercăm săgăsim o soluțiecare sănu implice acordul prestatorului de servicii.

Sectorul 1 dorește săplăteascăla sortator, direct, dar trebuie săne uităm la toate condițiile legale, astfel încât săse poatărezolva fărăacordul Romprest.

Ne uităm la o soluție care săimplice și Consiliul Local al Sectorului 1″, a declarat Stoica.