Presa germană, despre plagiatul lui Ponta: “Încă mai dezminte că şi-a copiat cu neruşinare dizertaţia. Nici prin cap nu-i trece să se scuze”

Presa germană, despre plagiatul lui Ponta: “Încă mai dezminte că şi-a copiat cu neruşinare dizertaţia. Nici prin cap nu-i trece să se scuze”

Exact în ziua în care premierul Victor Ponta anunţa că Ministerul de Externe a trimis lista cu persoanele ce vor reprezenta România la Consiliul European, listă pe care se află în detrimentul preşedintelui Traian Băsescu, presa internaţională continuă să scrie despre cazul de plagiat al primului ministru român.

Astfel, toate publicaţiile, din Rusia, Franţa, Germania, SUA etc nu pun la îndoială articolul din prestigioasa publicaţie Nature, unde Ponta este acuzat de plagiat şi îl compară pe premierul român cu alţi plagiatori cunoscuţi pe plan internaţional: preşedintele Ungariei şi ministrul german al apărării, ambii demisionari.

Cel mai virulent atac provine însă din presa germană. Frankfurter Allgemeine Zeitung, sub semnătura lui Karl-Peter Schwarz, îi dedică premierului român un articol de opinie intitulat: „Neruşinare”, anunţă Deutsche Welle.

Întâi dezminţi, apoi te scuzi, iar în final îţi dai, jignit, demisia. Aşa au făcut până acum toţi politicienii prinşi că au plagiat. Premierul român Victor Ponta încă mai dezminte că şi-a copiat cu neruşinare dizertaţia. Nici prin cap nu-i trece să se scuze”, se arată în comentariul ziarului german.

De altfel, Deutsche Welle face o revistă a presei germane care se ocupă de plagiatul lui Ponta, concluzia ziariştilor nemţi fiind aceea că “societatea românească e măcinată de corupţie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe