”Primul duel al emancipării”: De ce s-au luptat TOPLESS o prințesă și o contesă în 1892 (VIDEO, FOTO)

”Primul duel al emancipării”: De ce s-au luptat TOPLESS o prințesă și o contesă în 1892 (VIDEO, FOTO)

Cu toții știm că titlurile nobiliare impun imaginea unei conduite respectabile, chiar sobră. Se pare însă că și aceste reguli au mai fost încălcatre de-a lungul timpului.

O contesă şi o prinţesă şi-au măsurat iscusinţa de a mânui sabia cu sânii dezgoliți. Motivul disputei, alegerea unor aranjamente florale.

Într-un videoclip realizat de portalul Atlas Obscura este prezentată povestea prinţesei vieneze Pauline von Metternich şi a contesei rusoaice Anastasia Kielmansegg, care s-au duelat topless în vara anului 1892 după ce au avut o dispută din cauza alegerii aranjamentelor florale pentru o expoziţie de la Teatrul Muzical din Viena, scrie historia.

”Primul duel al emancipării”: De ce s-au luptat topless o prințesă și o contesă în 1892

#DIRECT_ONE_gcpo0d#

Iniţiativa de a renunţa la haine a aparținut baronesei Lubinska, o femeie medic care urma să trateze rănile pe care cele două și le-au provocat.

În cea de-a treia rundă, prinţesa a rănit-o pe contesă la nas, iar contesa i-a provocat prinţesei o tăietură pe braţ, dar nu se știe exact care a fost declarată câștigătoare și cum au fost aranjate florile.

Lupta dintre cele două a rămas în istorie ca fiind „primul duel al emancipării”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe