Procesul lui Liviu Dragnea, amânat până pe 20 mai: Judecătorii aşteaptă decizia CCR. Dragnea a părăsit instanţa, flancat de jandarmi, în scandările protestatarilor (VIDEO)

Procesul lui Liviu Dragnea, amânat până pe 20 mai: Judecătorii aşteaptă decizia CCR. Dragnea a părăsit instanţa, flancat de jandarmi, în scandările protestatarilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 20 mai procesul lui Liviu Dragnea! Decizia vine ca urmare a solicităriiformulate de toți inculpații prin apărători de amâna procesupentru ca aceștia sa își pregătească apărarea.

Acest termen va veni şi după ce Curtea Constituţională va soluţiona sesizareafăcută de Florin Iordache va fi admisă, privind completul un conflict juridic de natură constituţională privind completurile specializate pe corupţie. Dacă acest conflict va fi admis, decizia din primă instanţă ar urma să fie desfiinţată, iar procesul se va relua.

La termenul de luni, Liviu Dragnea a fost audiat de completul de 5 judecători. Liderul PSD s-a declarat nevinovat, afirmând că nu ştia despre activitatea celor două angajate de la DGASPC Teleorman care lucra de fapt la PSD Teleorman.

„Sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştintă de faptul că Botorogeanu şi Stoica nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus vreodată că ele nu se prezintă la serviciu. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în funcţie”, a declarat Dragnea în faţa instanţei.

Liviu Dragnea nu a făcut nicio declaraţie presei la finalul termenului de luni. El a părăsit instanţa atât în huiduielile protestatarilor veniţi în număr mare la Curtea Supremă, dar şi aclamaţiile unui grup de susţinători.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)