Procesul lui Liviu Dragnea, amânat până pe 20 mai: Judecătorii aşteaptă decizia CCR. Dragnea a părăsit instanţa, flancat de jandarmi, în scandările protestatarilor (VIDEO)

Procesul lui Liviu Dragnea, amânat până pe 20 mai: Judecătorii aşteaptă decizia CCR. Dragnea a părăsit instanţa, flancat de jandarmi, în scandările protestatarilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 20 mai procesul lui Liviu Dragnea! Decizia vine ca urmare a solicităriiformulate de toți inculpații prin apărători de amâna procesupentru ca aceștia sa își pregătească apărarea.

Acest termen va veni şi după ce Curtea Constituţională va soluţiona sesizareafăcută de Florin Iordache va fi admisă, privind completul un conflict juridic de natură constituţională privind completurile specializate pe corupţie. Dacă acest conflict va fi admis, decizia din primă instanţă ar urma să fie desfiinţată, iar procesul se va relua.

La termenul de luni, Liviu Dragnea a fost audiat de completul de 5 judecători. Liderul PSD s-a declarat nevinovat, afirmând că nu ştia despre activitatea celor două angajate de la DGASPC Teleorman care lucra de fapt la PSD Teleorman.

„Sunt total nevinovat. Nu am avut cunoştintă de faptul că Botorogeanu şi Stoica nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus vreodată că ele nu se prezintă la serviciu. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în funcţie”, a declarat Dragnea în faţa instanţei.

Liviu Dragnea nu a făcut nicio declaraţie presei la finalul termenului de luni. El a părăsit instanţa atât în huiduielile protestatarilor veniţi în număr mare la Curtea Supremă, dar şi aclamaţiile unui grup de susţinători.