„Propaganda toxică” a puterii: PSD distribuie zeci de ştiri false de pe un site intitulat „Antifakenews” (VIDEO)

Propaganda toxică a puterii: PSD distribuie zeci de ştiri false de pe un site intitulat Antifakenews (VIDEO)

Culmea fake-newsului la PSD. Social democraţii împrăştie ştiri false cu ajutorul unui site numit chiar „antifakenews”. În ultimele luni, filialele PSD au distribuit masiv articolele publicate de site-ul de propagandă.

Potrivit jurnalistilor de la pressone.ro, site-ul pesedist Antifakenews.ro a fost înregistrat în 5 septembrie 2018 de către o persoană fizică. Portalul imita ziarele online şi este plin de informaţii neverificate sau false. De la lansare până acum, toate filialele social democrate au distribuit la greu aşa zisele ştiri.

Cei de la pressone.ro dau ca exemplu un articol publicat pe 9 septembrie care are titlul „Ce face un politician atunci când nu are ce face”. Este vorba mai exact despre un atac la adresa fostului premier Victor Ponta. În doar câteva minute, nu mai puțin de 20 de pagini Facebook asumate de PSD au distribuit articolul.

Un alt material intitulat „Protestul din 10 august, regie și scenariu de film” a fost de asemenea distribuit de filialele social democrate dar si de pagina Absolut TV Oficial. Aceasta din urmă este a unei foste televiziuni locale din Pitești, deținută de Georgiana Drăghici, soția lui Mircea Drăghici, cel propus de PSD la ministerul transporturilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un alt articol cu titlul „Rezist nu mai rezistă” a fost distribuit pe 11 septembrie de 25 de pagini pesediste.

Şi pe 24 septembrie, social democraţii au împrăştiat ştiri false în online. Cel mai share-uit a fost un articol numit „Ofensiva PPE asupra Guvernului PSD”.

Un alt site de ştiri false folosit de PSD se numeşte Momentulzero.ro. Acesta a fost înregistrat pe 9 septembrie 2018, la patru zile după Antifakenews.ro.

Unul dintre cei care au distribuit articolele de pe momentulzero.ro a fost deputatul Ioan Terea. Politicianul este e cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după ce, în iarna anului 2017, a acroșat cu mașina doi protestatari în timp ce părăsea Parlamentul României.

Propaganda făcutăde PSD a fost condamnată şi de preşedintele Klaus Iohannis după afirmaţiile lui Ilan Laufer de marţi seară.”Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste”, afirma Klaus Iohannis. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:39 - Primele reacții ale liderilor lumii după anunțul retragerii lui Joe Biden. Pentru ce a fost lăudat actualul președinte SUA
07:19 - Kamala Harris este pregătită „să câștige nominalizarea democraților” pentru alegerile prezidențiale din SUA, după retragerea lui Joe Biden
23:53 - Prima reacție a Kremlinului după retragerea lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din SUA. Dmitri Peskov a spus care este „prioritatea” Rusiei
23:35 - România a câștigat Campionatul European U20 Divizia B la baschet
23:14 - Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat la președinția SUA. Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris, principala favorită
22:51 - Ștefan Popescu, despre Kamala Harris: Un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Nu i s-a delegat niciun dosar important. Nu stă strălucit în sondaje (VIDEO)
22:32 - Un bărbat a murit în timpul unei drumeții în Masivul Vâlcan
22:13 - Liderul republican al Camerei Reprezentanților îi cere demisia lui Joe Biden. Mike Johnson: Perspectivele democraților nu sunt mai bune cu Kamala Harris
21:49 - Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială: Va rămâne de departe cel mai slab președinte din istoria țării noastre. Sistemul a făcut tot ce a putut pentru a-l proteja
21:34 - Claudiu Năsui, despre datoria publică a României: Întrebarea este dacă am ajuns la 54% din PIB și avem ce să arătăm. Datoria pentru pensii e total separată și e imensă (VIDEO)