Proprietara grupului de farmacii Catena, Anca Vlad: Ar trebui să mă mut la Ruse. Am văzut că firmele străine sunt sprijinite de ambasade, pe noi nu ne sprijină nimeni

Proprietara grupului de farmacii Catena, Anca Vlad: Ar trebui să mă mut la Ruse. Am văzut că firmele străine sunt sprijinite de ambasade, pe noi nu ne sprijină nimeni
Foto: ancavlad.ro

Anca Vlad, proprietara grupului care deține farmaciile Catena, a spus că firmele pe care le-a fondat și pe care le conduce ar trebui să se mute la Ruse. Totul, în cadrul unei dezbateri la care au participat reprezentanți ai Patronatului Serviciilor Private.

”Poate, dacă mă mut la Ruse, o să ne ajute ambasadorul Bulgariei. Am văzut că firmele străine sunt sprijinite de ambasade, pe noi nu ne sprijină nimeni”, a argumentat Anca Vlad, citată de dcnews.ro.

Afirmația sa vine în urma îngrijorării care planează asupra oamenilor de afaceri, care se tem că va fi adoptată o Hotărâre de guvern care reclasifică profesiile libere în profesii dependente.

Farmaciștii, medicii, actorii și alți profesioniști care au avut contracte pe drepturi de autor ar putea fi obligați să plătească retroactiv sume mai mari decât cele încasate pentru prestațiile lor.

”Am văzut textul pentru prima dată atunci, nu ni s-au trimis normele pentru consultare, nu știm dacă se va ține cont de solicitările noastre. Guvernul discută cu investitorii străini, dar nu ține seama de antreprenorii din țară, a spus Pârvan. Patronatul Serviciilor Private creează 1,2 milioane de job-uri și 40% din PIB. Noile norme vor determina închiderea unor zone de activitate, cu pierderea de job-uri, falimente, tragedii personale”, a zis Cristian Pârvan, președintele Patronatului.

Urmăriți B1TV.ro și pe