Protecția Consumatorului: Restaurantele din centrul Bucureștiului au primit sâmbătă 23 de amenzi, în valoare de 135.000 lei, pentru produse si proceduri periculoase pentru sănătate

Protecția Consumatorului: Restaurantele din centrul Bucureștiului au primit sâmbătă 23 de amenzi, în valoare de 135.000 lei, pentru produse si proceduri periculoase pentru sănătate
Foto: Carles Rabada (Unsplash.com)

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorior (CRPCR) Bucureşti – Ilfov averificatsâmbătăcele mai cunoscute restaurantedin Bucureşti, pentru a se asigura că respectă cele mai noi prevederi legale de protecţie a consumatorilor, în contextul pandemiei de Covid-19.

În urma controalelor s-au depistat produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor, find aplicate 23 de amenzi, în valoare de 135.000 de lei.

„În data de 27.03.2021, au avut loc alte 23 de acţiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în zonele Decebal, Unirii, Dorobanţi şi Floreasca. În urma verificărilor realizate, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 avertismente şi 23 de amenzi, în valoare de 135.000 lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 395 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 13.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru unul dintre operatorii economici controlaţi”, a transmis, duminică, ANPC, citează news.ro.

Sursa citată a prcizat că s-au depistat produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor, precum materii prime cu data limită de consum depăşită sau fără elemente de identificare, produse cu mucegai, ulei excesiv de ars, decongelarea materiilor prime congelate la temperatura mediului ambiant, paviment neigienizat, ustensile neigienizate cu aspect înnegrit sau cântar fără verificare metrologică.

De asemenea, comisarii au găsit instrumentar pentru bucatărie degradat şi bureţi metalici de vase, în bucătărie.

Au fost depistate, de asemenea, deficienţe de informare către consumator.

”Controalele pe acestă temă vor continua şi în perioada următoare, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) asigurându-i pe cetăţeni, încă o dată, că supraveghează piaţa cu aceeaşi atenţie şi vigilenţă ca şi până acum, pentru a verifica modul în care este aplicată legea pentru protejarea drepturilor lor de către operatorii economici. Aceste acţiuni sunt intensificate cu atât mai mult cu cât, în contextul actualei crize medicale, este necesară respectarea în detaliu a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2, pe scară largă”, a transmis ANPC.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)