Protest cu drujba în centrul Kievului: Activistele de la FEMEN au tăiat o cruce în semn de susținere a membrelor trupei Pussy Riot (VIDEO)

Protest cu drujba în centrul Kievului: Activistele de la FEMEN au tăiat o cruce în semn de susținere a membrelor trupei Pussy Riot (VIDEO)

Pentru a-și arăta susținerea față de cele trei membre ale trupei punk Pussy Riot, activistele de la Famen, o mișcarea feministă din Ucraina, au recurs la un gest extrem: au tăiat cu drujba o cruce ridicată în centrul Kievului în momoria victimelor represaliilor staliniste.

În ziua anunțării sentinței, mișcarea feministă Femen își exprimă sprijinul și respectul față de colegele lor ruse din trupa Pussy Riot. Activistele de la Femen au răsturnat crucea, în semn de solidaritate față de victimele regimului” de la Kremlin, se arată într-un comunicat emis de biroul de presă al mișcării, citat de Russia Today.

Vineri, numeroși susținători ai membrelor trupei Pussy Riot s-au adunat în fața tribunalului Hamovniceski, scandând lozinci anti-Putin. Cele trei tinere au fost puse sub acuzare după ce au cântat în luna februarie o rugăciune punk în cea mai mare catedrală din Moscova, cerând Sfintei Fecioare să îl îndepărteze pe Vladimir Putin de la putere.

Mai multe mitinguri de susținere a trupei Pussy Riot sunt programate vineri în mai multe capitale ale lumii, precum Paris, Londra, Varșovia sau new York.

Activistele de la FEMEN, protest topless la Kiev

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22727').select();" id="embed_text_22727" />

Ultima oră
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)