Proxeneţi din Galaţi, reţinuţi după ce au obligat minore să se prostitueze în România şi Spania

Proxeneţi din Galaţi, reţinuţi după ce au obligat minore să se prostitueze în România şi Spania

Procurorii din cadrul DIICOT Galaţi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a trei inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Cei trei sunt acuzați că au acţionat în mod coordonat în vederea racolării, transportării și adăpostirii unui număr șase victime (4 majore și 2 minore) pe care le-au exploatat prin determinarea practicării prostituţiei atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Spaniei. De asemenea, procurorii susțin că inculpații și-au obligat concubinele să practice prostituția.

„La data de 20.02.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciului Teritorial Galaţi împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de şase percheziţii domiciliare cu ocazia cărora au fost identificate şi ridicate atât bunuri care servesc la întregirea probatoriului administrat în cauză (telefoane mobile, cartele telefonice, formulare de transfer monetar, etc), bunuri care au fost utilizate la comiterea infracţiunilor cât şi bunuri care au fost achiziţionate cu sume provenite din activităţile infracţionale (două autovehicule de lux în valoare de aproximativ 170 de mii de euro, trei imobile, suma de 50.000 euro cash)”, se arată într-un comunicatDIICOT.

Concomitent, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, lucrătorii din cadrul Corpului Naţional de Poliţie au efectuat, pe teritoriul Spaniei, o percheziţie domiciliară, fiind vizat un membru al grupării infracţionale.

În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpați vor fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe