Radu Banciu, despre declarațiile Elenei Udrea la ieșirea din penitenciar: Mi-e greu să cred că, după această perioadă, oamenii ar veni să vă mai susțină într-un mod în care merită să mai faceți politică (VIDEO)

Radu Banciu, despre declarațiile Elenei Udrea la ieșirea din penitenciar: Mi-e greu să cred că, după această perioadă, oamenii ar veni să vă mai susțină într-un mod în care merită să mai faceți politică (VIDEO)
Foto: B1 TV

Radu Banciu a vorbit, marți seară, în cadrul emisiunii ”Lumea lui Banciu” de pe B1 TV, despre eliberarea Elenei Udrea din penitenciarul Târgşor și despre declarațile fostului ministru.

„Te-au îmbătrânit 72 de zile de închisoare. Acum sigur că femeia își poate reveni în scurt timp. Până la urmă nu ieșim toți de la arest cum a ieșit Gheorghe Ştefan Pinalti. Arăta cu adevărat mai bine decât atunci când intrase. Și Mitică Dragomir arăta parcă mai bine după noaptea aia de întrebări, atât că era mai roșu la față. Sunt unii care adevărat le priește la închisoare, pentru că vin dintr-o viață fără prea multe pretenții. N-ați văzut că lui Dan Diaconescu îi place măncarea din pușcărie? Da Elena Udrea nu a avut delicatesele pe care le-a avut, nu avea coaforul lângă ea, n-avea spa-ul, n-avea barul ală din interiorul de hotel. Lucrurile astea se vede că i-au lipsit”, a afirmat Banciu.

„Dar ce mi-a plăcut foarte mult de la ieșirea în jurul orei 14:00 de la penitenciarul Târgşor este această declarație . Asta mi s-a părut un pic bizară și prematură așa. Că totutuși s-a grăbit un pic Elena Udrea, pentru că asta chiar nu înseamnă nimic. Să ieși imediat și să declari că nu te-au putut distruge și că ești și mai puternică, Știți de ce? Pentru că politica, doamna Udrea, se face pentru oameni. Nimeni nu zice că trebuia să fiți trimisă sub ghilotină, dar nu în politică, pentru că dacă dumneavoastră înainte de a intra la arest, când erați pe cai mari, domnul Băsescu chiar mai tânăr un pic decât azi, ați făcut atât cât ați făcut la alegerile europarlamentare și după aia la prezidențiale, mi-e greu să cred că, după această perioadă, oamenii, oricât ar trece timpul și s-ar cicatriza aceste răni, ar veni să vă mai susțină într-un mod în care merită să mai faceți politică. Deci politica se face pentru oameni, nu pentru sine”, a mai spus el.

„În spațiul democratic occidental, doamna Udrea, odată ce există o astfel de suspiciune, dumneavoastră nu ați vost suspectată că ați bătut unul pe stradă, că i-ați tras un picior că v-a enervat  sau v-ați purtat urât în nu știu ce împrejurare, dumneavoastră ați fost acuzată de corupție, de spălare de bani, de înșelăciune, de niște chestii colosale- nu sunt adevărate, nu contează- nu mai poți face politică până nu se termină toată această treabă, adică până se elucidează cazul, dar nici după aia evident. Dar vreau să spun că până atunci nici nu vă puteți exprima în sensul asta, că este o bătaie de joc la adresa cetățeanului”, a explicat Radu Banciu.

Radu Banciu, despre declarațiile Elenei Udrea la ieșirea din penitenciar: Politica se face pentru oameni, nu pentru sine

Urmăriți B1TV.ro și pe