Radu Banciu, invitatul lui Silviu Mănăstire la ”Dosar de politician”: Era normal să fie moguli în presă (VIDEO)

Radu Banciu, invitatul lui Silviu Mănăstire la ”Dosar de politician”: Era normal să fie moguli în presă (VIDEO)
Foto: B1 TV

Radu Banciu a fost, joi seara, invitatul lui SIlviu Mănăstire în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV. Întrebat cum vede presa din România, Banciu a spus că se zvonește că aceasta ar fi ajuns la un final, însă a precizat că nu ar regreta acest lucru.

”Am citit că ar fi finalul. Eu nu regret presa din România dacă ar fi să se curețe pentru că, în primul rând, nu cred că a fost vreo școlă de presă. Îmi amintesc de buluceala aia din anii 90, când așa-zișii dinozauri comuniști trebuiau să fie înlocuiți. Dar, atenție, pe noi nu ne-a învățat nimeni presă. Nu ții minte vorba aia că în meseria asta trebuie să furi? Deci, noi, de cum am ajuns în redacție, am aflat că trebuie să furăm”, a spus Radu Banciu.

Referitor la presa din anii 90, Banciu susține că este normală apariția mogulilor.

”S-a spus că s-a avansat, s-au dat bani, au veni mogulii. Logic că s-a întâmplat așa pentru că era un interes, o miză. Acum sunt acuzați oamenii și suntem acuzați și noi că am furat. Păi, nu asta ni s-a spus la început? Meseria asta se fură. Probabil că foarte mulți au luat-o chiar la propriu și au început să fure. Mogulii au avut nevoie de oameni tineri și s-a creat așa o adunătură din asta. Nu am fost niciodată mândru că fac parte din breasla asta pentru că nu m-am identificat în ea niciodată. Erau oameni care puteau să fie cu coasa, dar au ajuns aici, pentru că era nevoie. Dacă România avea 55 de companii aeriene cum are Indonezia, oamenii ar fi lucrat în industria aeronautică”, a mai spus Radu Banciu.

Radu Banciu vorbește despre presa din România în emisiunea Dosar de politician