Radu Mazăre va fi cercetat în libertate, a decis definitiv instanţa supremă: „În Vinerea Mare s-a făcut dreptate”

Radu Mazăre va fi cercetat în libertate, a decis definitiv instanţa supremă: „În Vinerea Mare s-a făcut dreptate”
Foto: lugojlife.ro

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, va fi cercetat, în continuare, în libertate.

Instanța supremă a respins recursul DNA faţă de controlul judiciar dispus în cazul edilului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind definitivă.

Mazăre a declarat că în timpul în care a aşteptat decizia instanţei, la un restaurant cu specific grecesc din apropierea sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a şi dansat pe muzică grecească, pentru că o carte care l-a călăuzit în viaţă a fost „Zorba Grecul”. „Şi când i s-a prăbuşit tot, dansa, aşa că asta-i viaţa”, a spus Mazăre.

El a mai spus că s-a făcut dreptate şi a ţinut să ureze „Paşte fericit!” şi celor care i-au dorit răul, „pentru că suntem în Vinerea mare”.

„În Vinerea Mare s-a făcut dreptate”, a spus Radu Mazăre după aflarea deciziei.

„Eu nu sunt un tip care să ţină foarte mult de aceste reguli sau restricţii religioase. (…) Cred că e mult mai important în viaţă, decât să ţii post sau decât să te duci în biserică foarte des şi să faci rugăciuni, să te rogi pentru tine şi pentru apropiaţii tăi, cred că e mult mai important să faci ceva pentru ăia amărâţi, ăia care au nevoie de ajutorul tău şi pe care poţi să-i sprijini”, a declarat Mazăre.

Radu Mazăre şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reţinuţi în 8 aprilie, după audieri la DNA. Aceştia au fost eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei în 9 aprilie, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Primarul Constanţei a fost acuzat iniţial de luare de mită, apoi procurorii au extins cercetările în cazul lui Mazăre şi pentru fals în declaraţii.

Potrivit DNA, Radu Mazăre nu trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit, în septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.

Radu Mazăre va fi cercetat în libertate

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe